La regidora del PSC de Vilafant i futura alcaldessa si prospera la moció de censura presentada dilluns, Consol Cantenys, va patir dimarts destrosses al vehicle presumptament provocades amb una pedra que després van deixar-li a la porta de casa. Tot i que es desconeix l'autor o autors de la bretolada i si té a veure amb la seva activitat política, els danys es van produir just un dia després que Cantenys presentés, juntament amb el PP i la regidora no adscrita Rosa Torrent, una moció de censura a l'actual equip de govern (CiU-ViU). L'actual batllessa, Pepi Comalada (CiU), valora l'actuació política que la deixarà fora de l'equip de govern com a "democràtica i legal" però també "poc ètica".

Cantenys va sentir sorolls quan era a casa seva, a la urbanització del Camp dels Enginyers. Moments abans havia estacionat el vehicle al carrer. En baixar es va trobar la roca just davant la porta i, a poca distància, el vehicle amb el vidre destrossat. La regidora va presentar la denúncia als Mossos. Fins al moment, Cantenys no havia rebut amenaces i desconeix qui n'ha estat l'autor. Els fets, però, s'han produït just un dia després de presentar-se la moció de censura, fet que fa sospitar que pugui tenir-hi alguna cosa a veure.

Pel que fa a la moció, l'actual alcaldessa de Vilafant, Pepi Comalada (CiU), condemna l'actuació política que previsiblement la deixarà fora de l'equip de govern. "M'ha sorprès molt com a alcaldessa i com a equip de govern que una presidenta del Consell Comarcal actuï d'aquesta manera", afirma. Per la batllessa, ni tan sols el Poliesports, que els impulsors de la moció consideren el detonant, és motiu suficient. Comalada creu que l'actitud respecte al projecte és "partidista" i reitera que el projecte és molt positiu per Vilafant, assegurant que l'empresa que es va presentar el concurs ha garantit la viabilitat econòmica i només s'està pendent que completi la documentació. Recorda, a més, que la regidora que va abandonar el ViU, Rosa Torrent, fins ara hi havia donat suport. Comalada afegeix que no hi ha discrepàncies transcendents amb Torrent i està convençuda que els grups de l'oposició han aprofitat la nova situació al consistori per impulsar la moció.

El representant comarcal de CiU, Pere Vila, també està sorprès perquè després que Rosa Torrent abandonés el ViU, en quedar-se en minoria, "havíem parlat amb totes les parts i fins a la setmana passada la situació era que a finals de legislatura ja es veurien les coses". Tot i això, Vila descarta denunciar l'actuació de Torrent a la comissió antitransfuguisme. "Trànsfuga és una paraula que no m'agrada utilitzar, ni per a les coses bones ni per a les coses dolentes, i com ha quedat ja s'ho sabran", assenyala el responsable altempordanès de CiU.