Després d'uns mesos amb lleugeres millores, l'aeroport de Girona va perdre passatgers el passat novembre respecte al mateix mes de 2008. A més, si en els darrers mesos Girona podia presumir de xifres millors que la resta d'aeroports, les xifres negatives han retornat precisament quan en la majaria d'aeroports espanyols es comença a notar cert repunt en l'arribada de passatgers. De tota manera, la Cambra de Comerç va avançar ahir que Transavia vol recuperar a l'abril el vol que havia deixat de fer entre Girona i Amsterdam, i Air Andalus -que fa la ruta Girona-Nador- es plantegen nous vols des de Girona.

El novembre passat van utilitzar l'aeroport de Girona un total de 318.423 passatgers, xifra que suposa un descens del 4,5% respecte novembre de 2008. El nombre d'operacions, 3.186, també suposa un descens, en aquest cas del 3,9%.

La bona notícia és que el transport de mercaderies augmenta de manera extraordinària des que s'hi va instal·lar el Punt d'Inspecció Fronterera, ja que les 25,6 tones transportades suposen un augment del 1.491%.

El vol a Granada, desviat

El vol de Ryanair de Girona a Granada que va enlairar-se ahir a les vuit del matí amb tota normalitat a l'aeroport de Vilobí d'Onyar va haver de ser desviat i acabar el seu trajecte a Màlaga a causa de les males condicions de visibilitat que l'aeroport Federico García Lorca Granada-Jaén va patir ahir al matí. La boira va impedir que el vol gironí prengués terra a aquesta terminal. En comptes d'això, els passatgers van tocar terra a Màlaga, a aproximadament 120 quilòmetres de la seva destinació original.