El diputat del PSC per Girona José Antonio Donaire té previst deixar el Parlament el mes de gener vinent, quan -si se segueix el calendari previst- s'aprovarà la nova llei de pesca, de la qual és ponent. Si tot surt com està planificat, deprés de donar-li llum verd deixarà el seu escó per tornar al món acadèmic (està vinculat a la Universitat de Girona), tot i que no ha volgut donar més detalls sobre el seu futur. De cara al relleu, la següent a la llista dels socialistes al Parlament era Pepa Celaya, que actualment és senadora a Madrid. A continuació hi ha Pere Casellas, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres.

Donaire va entrar al Parlament el 2004, durant el Govern de Pasqual Maragall, i hi va romandre fins a les eleccions de 2006. En aquells comicis, però, no va aconseguir l'acta de diputat, tot i que va recuperar-la quan Joan Manuel del Pozo va entrar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ja que la llei prohibeix combinar les dues ocupacions.

Donaire, que és catedràtic de turisme, va ser regidor de Sant Feliu de Guíxols entre 1995 i 1999, i va exercir com a tinent d'alcalde de Promoció Econòmica. En l'àmbit acadèmic, va ser delegat del rector per a escoles adscrites i responsable de la Xarxa d'Escoles de la Universitat de Girona, així com director de l'Escola Oficial de Turisme. A més, és conegut per la seva afició a les noves tecnologies, i és un dels diputats més actius a la xarxa (don-aire.blogspot.com).

Ara, l'interrogant és saber qui el substituirà. De moment, Celaya exerceix de senadora a Madrid, i hauria de decidir si vol tornar a la política catalana. Per a Casellas, seria una bona manera de promocionar-se de cara a les properes eleccions municipals.