El Patronat de Turisme Girona Costa Brava ha premiat Baltasar Parera, de Pals; Joan Torres, de Ferrocarrils de Catalunya; Joan Morales, de Descobrir Catalunya; Cathy Bartrot, Travelguru TV; i Joan Berdala, del Festival de Música Isaac Albéniz de Camprodon. Tots ells van pujar ahir a la tarda a l'escenari del Teatre Principal d'Olot per recollir els Premis GI.

La cerimònia es va dedicar als festivals de música d'estiu i per això Jordi Berdala va recollir el guardó en nom de tots els festivals de música de Girona. Berdala va parlar del turisme musical a través d'actuacions a l'aire lliure o en espais de valor arquitectònic.

Baltasar Parera va recollir el premi Josep Pujol a la tasca professional. Parera va parlar dels orígens indians de la seva família i del fet que el seu avi va impulsar el cultiu de l'arròs a Pals, a més de recordar quan el seu pare va impulsar els primers apartaments turístics i el camp de golf d'aquest municipi.

El premi Xiquet Sabater al projecte empresarial es va atorgar a l'empresa Ferrocarrils de Catalunya per haver impulsat la Copa del Món Femenina d'Esquí Alpí la temporada 2008-09. En nom d'aquesta empresa, Joan Torres va parlar dels projectes de futur de l'estació d'esquí de la Molina, entre els quals hi ha l'organització de la Copa del Món per a Discapacitats i la Copa del Món d'Snowboard al 2013. El Premi GI als mitjans escrits valorat en 12.000 euros va ser per a la revista Descobrir Catalunya. En nom de la publicació, Joan Morales va agrair el reconeixement a una feina iniciada el 1997, amb la finalitat de mostrar directament el que el territori conté a partir del testimoni dels seus habitants. L'anglesa Cathy Bartrot va recollir el premi als mitjans audiovisuals, també de 12.000 euros.

L'any vinent, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava convocarà un premi de recerca que portarà el nom d'Yvette Barbaza, considerada la primera geògrafa de la Costa Brava.