Dimarts vinent els ciutadans de Girona i rodalies estan cridats a una nova jornada de solidaritat ininterrompuda. Aquest any, la Marató de Donació de Sang tindrà el seu punt de reunió a l'hotel Carlemany de Girona, on no només es realitzaran les extraccions de sang, sinó que també s'han preparat un seguit d'activitats complementàries. La seva proximitat als dies festius de Nadal, el converteixen com a data assenyalada per emplenar les neveres del Banc de Sang i Teixits i no haver de patir durant aquests dies.

"No és dels anys en què les reserves del Banc de Sang a mitjans de desembre estiguin malament, sinó el contrari", va assegurar el responsable del Banc de Sang i Teixits a Girona, el doctor Joan Profitós. Malgrat que es compti amb 8.500 bosses, la ràpida caducitat de la sang a partir del dia d'extracció (només es poden guardar durant 40 dies) provoca que l'acumulació no pugui ser gaire elevada. Per aquest motiu, és important que les donacions es facin de manera continuada en el temps. De totes maneres, tal com va concretar Profitós, les maratons són importants per l'elevat nombre de nous donants que decideixen donar sang per primera vegada, i per la recuperació de persones que n'havien perdut l'hàbit.

A banda dels promotors, a la presentació i com a element diferencial amb anys anteriors, la presentació d'aquesta campanya va comptar amb la presència de l'adjunt de la gerència de la Clínica de Girona, Peio Solà, centre que ha decidit implicar-se en l'edició d'enguany, en el marc de la celebració del seu 75è aniversari. L'acte també va comptar amb el vicepresident de l'Associació de Donants de Sang, Blay Buisan, i l'alcaldessa Anna Pagans.

El nombre actual de donacions de sang és de 740 per cada 1.000 habitants, una xifra força distant a les obtingudes durant les primeres edicions, on la participació era de 17 de cada 1.000 (en un període de 7 anys).

"Salut! Girona Dóna Sang" és l'eslògan escollit per a aquesta edició, que començarà a les 10 matí del dia 22 i s'allargarà fins a les 10 del vespre. Diverses activitats com l'estirada de corda entre entitats amenitzaran la jornada.