La temporada d'esquí a les estacions del Pirineu gironí s'ha despertat. La campanya d'hivern havia arrencat a mig gas després que una primera enfarinada el mes de novembre fes que els responsables de les estacions decidissin obrir portes més aviat que d'altres anys. Tot plegat, però, va ser un vist i no vist, perquè la calor va desfer la neu que havia caigut i va impedir fer funcionar els canons. Ni tan sols durant el pont de la Puríssima -tradicional data de posada de llarg de les estacions- la neu va acompanyar, i ben poques pistes estaven preparades per acollir els aficionats més impacients. Malgrat que la situació està encara lluny de ser la ideal, el fantasma de la calor ha quedat ara enrere i la sobtada baixada de temperatures registrada els darrers dies ha portat nevades a les cotes més altes i ha deixat el termòmetre llepant els zero graus i amb clara tendència a la baixa. Això possibilita fer funcionar els canons i deixar una base de neu a les pistes.

L'estació de la Masella, amb gruixos de gairebé mig metre, va obrir ahir un important sector de les instal·lacions (més d'una vintena de pistes), en un dia assolellat però de baixes temperatures. La fred va acompanyar els qui es van acostar a l'estació, ja que el termòmetre va baixar fins als onze graus negatius i la temperatura més alta del dia (registrada a les dues del migdia) amb prou feines si va superar els sis negatius. Situació molt similar és la que es va viure, i es viurà en els dies vinents, a l'estació veïna de la Molina. Amb dotze pistes obertes (quatre quilòmetres esquiables) els gruixos de fins a quaranta centímetres van permetre la pràctica dels esports d'hivern.

Al Ripollès, Vallter 2000 i l'estació de Vall de Núria també es van traient la son de les orelles després d'un fluix inici de temporada. De moment, aquestes dues estacions compten amb gruixos molt escassos que només permeten tenir a punt les pistes de debutants i el parc infantil, però la baixada de temperatures (Vallter 2000 va registrar ahir una mínima de quinze graus negatius) ha de permetre acumular bones capes de neu a la resta de pistes de l'estació.

La previsió és que les nevades s'intensifiquin i permetin deixar considerables gruixos de cara a les festes de Nadal.