El govern de Blanes (CiU, PDB, PP) ha denegat a l'oposició (PSC, EUiA) disposar de l'informe econòmic del Compte General de la Corporació. L'agrupació socialista en va demanar una còpia el 4 de desembre passat però l'alcalde, Josep Trias (CiU), tan sols n'ha autoritzat la lectura sempre que el secretari de l'Ajuntament hi sigui present.

El PSC interpreta aquest fet com un acte de "manca de transparència i sentit democràtic de l'alcalde" que "posa de manifest com el govern està amagant alguna dada de l'informe". La situació ha desembocat en situacions on els regidors socialistes es veuen forçats a transcriure literalment l'informe mentre l'estant llegint davant l'escrutini del secretari "per estudiar-lo i fer-lo públic".

Els edils consideren absurd no poder disposar d'una còpia del document després que s'"ha pagat amb diners públics" i sospiten que pugui modificar-se informació intencionadament, raó per la qual han demanat al secretari municipal que custodiï l'esmentat informe "per evitar qualsevol manipulació del seu contingut".