El fred sembla haver-se instal·lat definitivament a les comarques gironines. Tot i que les previsions anunciaven per ahir neu a qualsevol cota, finalment no van caure precipitacions, però sí que els termòmetres van tornar a baixar, com ha passat durant tota la setmana. Així doncs, tant les mínimes com les màximes de dissabte van ser més fredes que les de divendres, arribant els termòmetres a descendir fins als -13 a Queralbs, al Ripollès, -8,5 a Fornells de la Selva, -9,4 a la Vall d'en Bas i -4,5 a Girona ciutat. Per avui, el Servei Meterològic de Catalunya preveu que continuï el fred.

Lògicament, les zones de muntanya (Ripollès i Cerdanya) són les que han experimentat unes temperatures més gèlides. D'aquesta manera, a Queralbs la sensació de fred va durar tot el dia, ja que la mínima va arribar a -13, però la màxima no va ser gaire més alta: -10,6. També van ser espectaculars les mínimes de Sant Pau de Segúries (-10,1), Das (-10) i la Vall d'en Bas (-9,4).

Però no calia anar fins a la muntanya per trobar mínimes baixes. A Fornells de la Selva mateix, per exemple, el termòmetre va assolir els -8,5 graus, mentre que Vilobí va arribar a -5 i Vilablareix es va situar en -6,9. A Girona ciutat, d'altra banda, es va arribar a -4,6, i amb una màxima de només 8 graus. Molt similars van ser les mínimes a Anglès i la Bisbal d'Empordà (-4,7), Cassà de la Selva (-4) o Banyoles (-3,3).

Mínimes negatives a la costa

Anant més cap a la costa, les mínimes també va ser negatives. Així, a Portbou es va arribar fins als -0,7, mentre que a Castell d'Aro els termòmetres van descendir fins a -0,2. En canvi, la resta de municipis de l'Alt Empordà són els que van gaudir d'unes mínimes més elevades, i d'unes màximes situades al voltant dels 5 graus.

Per avui, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un nou descens de les temperatures. Així doncs, les mínimes seran lleugerament més baixes, amb un ambient molt fred i glaçades fortes a l'interior. Així doncs, al litoral es pot arribar als -3 graus, mentre que al Pirineu es rondaran els -9. Les màximes, en canvi, es mantindran sense gaires canvis, o com a molt seran una mica més altes. Tot i això, no s'esperen precipitacions i el vent que bufarà serà fluix o moderat, a excepció d'alguns cops de tramuntana a l'Alt Empordà.

De cara a la matinada de demà, dia 21, el Servei Meteorològic alerta que les mínimes encara podrien ser més baixes. Al llarg del dia, també es podrien produir algunes precipitacions.