L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ampliarà una part de les dependències municipals traslladant-les a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. L'edici serà cedit al municipi durant els mesos vinents, a través d'un conveni signat amb el consistori local.

Fa unes setmanes, l'ajuntament i la Direcció General de la Guàrdia Civil van arribar a un acord per enllestir el conveni que farà possible la reconversió de l'antiga seu de l'Institut Armat en habitatges de protecció oficial. Els terrenys, de titularitat municipal, es van cedir en el seu dia a la Benemèrita que va assumir els costos de construcció. Actualment, la caserna només té funcions logístiques i encara hi continuen vivint algunes famílies.

En un primer moment, diversos veïns de la zona van mostrar la seves reticències a l'juntament perquè temien que als nou pisos s'instal·lin famílies d'immigrants i converteixin les cases en un gueto. Respecte a aquestes quixes, l'alcaldessa platjarenca, Dolors Padilla (PSC), ha posat serenitat entre el veïns tot negant aquesta possibilitat. La batlle va explicar que en una primera fase "es rehabilitarà l'edifici actual de quinze vivendes per destinar-les a una promoció d'habitatge de protecció oficial", mentre que la planta baixa "es convertirà en dependències municipals". En una segona fase, però en la mateixa finca, es farà una "nova promoció d'obra nova amb la mateixa finalitat".

Al costat de l'edifici, s'ubicarà en un futur l'Escola de Música i, en uns terrenys pròxims, la guarderia infantil i un Centre d'Atenció Primària. Els dos membres de l'equip de Govern consideren que és bon lloc i que es "dignificarà", segons l'alcaldessa. Per dur a terme aquesta actuació "es compta amb l'ajuda d'Adigsa i de l'Incasol", segons es va comunicar des del consistori.

Una secció dels baixos de ?l'edifici quedarà lliure per a nous ?equipaments, però, segons va ?afirmar ?Padilla, els usos encara estan per definir. Una versió diferent és la del regidor de Serveis i segon Tinent d'alcalde, Pedro Torres (ICV), que va indicar que, possiblement, "hi pugui anar un hotel d'entitats".