L'Ajuntament de Porqueres va inaugurar ahir al migdia l'espai record museu de "Baixador de Mata". Durant més de sis anys s´han recopilat fotografies i peces per al record del temps que existia la línia del "tren petit" entre Banyoles i Girona que restaran exposades en aquest antic lloc de parada del popular tren durant part del segle XX.

Per ambientar encara més la zona, s´ha istal·lat un tram de via on, sota un cobert, es podrà veure i visitar un vagó de fusta original que ha estat cedit per la coneguda família Hysern i Coromina, de la Farinera Coromina. El vagó ha estat restaurat de manera impecable per l´artista banyolí Miquel Duran. Aquesta peça formava part del "tren Pinxo" de Banyoles i el que es vol és aconseguir que els ciutadans que el van poder conèixer en el seu temps puguin ara, a través de la visita a aquest baixador, imaginar-se com era. Sobretot per als més menuts, que han sentit sempre la cançó de "El tren Pinxo de Banyoles", però desconeixen que realment va existir.

La senyora Sitja va viure en aquest baixador durant molts anys i va ser ahir l´encarregada de destapar (inaugurar) el vagó, juntament amb la senyora Hysern, que ha cedit la peça. A part d'això, també han treballat en aquest projecte molts banyolins i empreses de la comarca interessats a projectar de nou el record de la línia.