L'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), ha demanat al ple un termini de quinze dies perquè el seu grup decideixi si fa fora el regidor de Medi Ambient, Jordi Pruneda (ICV), per les adjudicacions a la cooperativa La Copa mentre ell era el president del consell rector. Tots els grups, excepte Iniciativa, van posar èmfasi en la falta d'ètica del regidor en aquest afer. L'alcaldessa va dir que "aquest tema és una taca i més en aquests monents que hi ha tots els temes de corrupció política, però Pruneda no és un corrupte".

Rosique va demanar responsabilitat a l'oposició sigui quina sigui la decisió que prengui el seu grup, ja que l'equip de govern està en minoria a l'Ajuntament. L'alcaldessa va afegir que si Pruneda hagués demanat opinió sobre l'adjudicació a aquesta cooperativa li hauria fet retirar la proposta. En tot cas va assenyalar que si el regidor se n'hagués desvinculat no hi hauria hagut problema per contractar-la.

El regidor es va defensar assegurant que no incorria en cap incompatibilitat i va afirmar que, en cas que avui encara fos president de La Copa, el seu càrrec seria compatible amb la seva responsabilitat a l'Ajuntament. Pruneda va afegir que coneixia la metodologia de la seva societat i que aquesta oferia el millor preu per fer els treballs i tenia experiència contrastada.

L'oposició va recordar com l'alcaldessa va manifestar la seva desconfiança en Jordi Pruneda quan es va conèixer aquest assumpte. Posteriorment, Rosique va reiterar aquesta desconfiança en el seu soci de govern.

"Incompatibilitat manifesta"

El portaveu de Gent del Poble (GdP), Jordi Camps, va retreure al regidor de Medi Ambient que figurés en el registre de l'empresa quan ell va assegurar que ja no hi era. Fins i tot li va dir que encara apareixia a la pàgina web, al qual Pruneda va contestar que un president no ho pot controlar tot.

Camps va assegurar que ha parlat amb els serveis jurídics de la Generalitat exposant el cas i li han respost que el regidor incorre en una "incompatibilitat manifesta".

El portaveu d'ERC, Jordi Daranas, va aprofitar per criticar l'equip de govern per l'obertura de l'expedient informatiu per part de l'alcaldia en comptes de fer-ho a través del plenari. Implícitament també va sol·licitar la dimissió de Pruneda manifestant que si el seu soci no hi confia "vostè no hauria de ser aquí".

Per part seva, el regidor de PCCV Manuel Valdivieso va assegurar que Pruneda ha tractat els regidors com a "imbècils" demanant estudis sense el permís de l'equip de govern i sense informar el ple. De fet, fins al 13 de març de 2008, Pruneda havia encarregat quatre projectes a La Copa.

Pruneda va indicar que tot aquest assumpte és una "campanya del Diari de Girona" i el GdP li va contestar que "els periodistes han d'informar".