La planta de biomassa i el Centre d'Innovació i Aplicacions de la Biomassa (CIAB) que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, que s'ha de construir a la capital de la comarca, no es preveu començar a construir en breu, perquè l'ens comarcal no ha rebut el Fons Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) que havia sol·licitat pel CIAB, un ajut que ascendeix als 510.000 euros.

El president del Consell Comarcal, Jordi Gironès, assegura que "el projecte de la planta de la biomassa no està pas desestimat, sinó que caldrà esperar temps millors", ja que és un projecte condicionat a una forta inversió. En concret, la construcció de la planta biomassa estava pressupostada en el compte del 2009 de l'ens en 7,3 milions i el CIAB, en la sol·licitud del Feder, en 1,5 milions.

Per la situació de crisi econòmica i perquè de moment no s'ha aconseguit l'ajut Feder, tot i que Gironès va assegurar que "s'han presentat al·legacions a la resolució", aquest projecte que preveia iniciar-se a construir entre el 2011-2012, ara es podria "alentir i començar cap al 2013 anant bé", afegeix. El president va explicar que si bé confien a aconseguir l'ajut Feder, no hi ha les portes tancades a trobar nou finançament.

2 de gener, Nora SA en marxa

Un altre aspecte que va destacar Gironès ahir en una trobada amb els mitjans de cara a l'any 2010 és la posada en marxa de l'empresa d'economia mixta Nora SA de recollida de residus. Començarà a funcionar el dia 2 de gener i, per ara, té dos pobles on treballarà: Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu.

D'altra banda, Gironès va assegurar que es negocia amb tots els municipis selvatans i tal com va avançar aquest diari, Blanes també seria un dels municipis amb qui ho fa però ara, com va dir Gironès, és l'Ajuntament de Blanes qui té a les mans la decisió i que ha de valorar-ne la situació. El servei d'escombraries és a mans de FCC, amb qui el consistori blanenc té un deute de 10 milions.