Una dotzena d'artistes de renom han pintat teules de 250 anys d'antiguitat retirades de l'església de Sant Pere de l'Escala durant les obres per refer la teulada. Les peces seran subhastades per tal de recollir fons per destinar a noves obres de millora al temple. La iniciativa l'han portat a terme els organitzadors de la Mostra Col·lectiva d'Artistes Escalencs que cada any per Nadal exposen obres d'artistes de la població. Enguany se'n poden veure una cinquantena a la sala d'actes municipal.

Daniel Lleixà, Lluís Roura, Jaume Salvat, Xavier Vila, Jean P.Zingre, Ricard Ansón, Maria Alemany, Rafel Batallé, Sandra López, Joan Motas, i Pedro Martínez són els artistes que s'han prestat per pintar teules de l'església. Aquestes s'exposen a la sala d'actes municipal on es troba també la mostra d'artistes escalencs.

Les teules originals de l'església extretes d'una recent millora al teulat restaran a la vista del públic fins acabar l'exposició el 6 de gener. Els interessats a adquirir-ne alguna podran posar un preu i se l'endurà la persona que hagi ofert més diners. Tot el que es recapti servirà per finançar noves obres de millora al temple escalenc. Els treballs els porta a terme el Bisbat, tot i que ha comptat amb la col·laboració de diferents administracions com l'Ajuntament de l'Escala, que ha aportat subvencions.

Pel que fa a la mostra col·lectiva, enguany s'hi poden veure mig centenar d'obres d'una trentena d'artistes locals amb pintures d'estils i tècniques diverses des de l'oli al collage o la marqueteria.

El coordinador de la mostra, Xavier Vila ha remarcat "la varietat i un nivell de qualitat molt notable".

D'altra banda, l'alcalde, Estanis Puig (PSC), ha posat de manifest que bona part de les obres que s'hi poden veure han sortit del centre d'arts plàstiques municipals de l'edifici del Gavià i ha destacat la "gran projecció" d'aquest espai. Des del consistori s'ha fet una crida als artistes locals a utilitzar aquest equipament, amb l'objectiu d'obrir-lo a noves disciplines i potenciar "la producció i la creativitat".

La inauguració de la mostra va comptar amb un concert del cor Indika. L'exposició estarà oberta fins al sis de gener de dilluns a dissabte de cinc a vuit del vespre. Els diumenges i festius, durant el matí.