Ports de la Generalitat ha adjudicat el projecte per renovar la llotja de peix del port de Sant Feliu de Guíxols. L'actuació permetrà optimitzar el procés de comercialització del peix així com adequar l'edifici als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat. Aquest projecte s'emmarca en el Pla de millora de les llotges de Catalunya. Les obres suposaran una inversió de 230.000 euros i tindran un termini d'execució de sis mesos.

La reforma de la llotja de peix suposarà la distribució de la superfície en diferents zones d'ús i l'adaptació de l'edifici a la normativa vigent. Així mateix, es crearà una zona per a ús veterinari i s'habilitarà un nou espai de suport a l'activitat pesquera. Amb tot, es donarà una millor prestació de serveis al sector pesquer feliuenc.

En el projecte adjudicat l'edifici s'adaptarà als nous requeriments ambientals, sanitaris i de qualitat. D'aquesta manera, s'adequaran a la normativa vigent els tancaments, els paviments i els revestiments. Pel que fa a l'estructura, es millorarà part de la façana i la coberta de l'edifici.

La superfície de l'interior de la llotja es dividirà per optimitzar les tasques del sector pesquer. Així, se separarà la sala de subhastes de la zona de manipulació del peix. També s'adequarà un espai per a ús veterinari i s'habilitarà un espai per als envasos del col·lectiu pesquer.

Les xarxes de serveis s'adaptaran a la normativa, amb noves instal·lacions d'aigua i electricitat. També es millorarà la senyalització de la llotja.

L'adequació de la llotja del port de Sant Feliu de Guíxols és una actuació prevista en el Pla de millora de les llotges de peix de Catalunya. El Pla, aprovat pel Govern català, l'any 2008, té com a finalitat adaptar els edificis a la normativa vigent en matèria de sanitat, qualitat i medi ambient.

La rehabilitació de 21 llotges de peix, que s'està duent a terme arreu del litoral català, suposa una inversió de 3,8 milions d'euros finançada, inicialment, per Ports de la Generalitat. Després, el 50% d'aquesta inversió es retornarà a Ports, a través del departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, mitjançant el Fons Europeu de Pesca (FEP).