Blanes seguirà l'exemple de Lloret i retirarà progressivament les pilones metàl·liques de la població després que durant el ple del dimarts passat s'aprovés una moció en aquest sentit amb els vots a favor del PSC, EUiA i PDB. Aquest darrer forma part de la coalició de govern (CiU, PDB, PP). Tanmateix, la seva opció no va ser compartida pels seus socis, que van decidir votar en contra. Fins i tot, el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU) va demanar a EUiA -partit que presentava la moció- retirar-la de l'ordre del dia.

A banda de la retirada i substitució d'aquests elements metàl·lics per d'altres de material més tou, com el cautxú, la moció obliga l'ajuntament a engegar una campanya de sensibilització pels conductors amb la intenció que respectin les normes de circulació i les preferències dels vianants perquè "sigui cada cop menys necessària l'acció sancionadora i la instal·lació d'aquests elements perillosos", que ja han provocat víctimes en altres poblacions, com Lloret.

Per EUiA, no resulta necessari "blindar" les zones de vianants amb pilones, perquè, si bé és cert que regulen el trànsit i impedeixen maniobres prohibides als conductors, també afecten la seguretat de la població en actuar com a obstacles de la via pública que provoquen lesions accidentals.