Els tallers d'ocupació que el Consell Comarcal de la Selva ha portat a terme en diferents ajuntaments de la comarca durant tot l'any van finalitzar dijous passat, 31 de desembre. Aquests programes s'han adreçat a persones aturades de 25 anys o més i preferentment s'han ocupat per aturats de llarga durada i majors de 45 anys per millorar la seva ocupabilitat.

Per exemple, a Lloret es va dur a terme un taller de paletes que ha permès executar l'adequació dels accessos al jaciment arqueològic del Turó Rodó; un altre d'auxiliar d'ajuda a domicili, que sota la coordinació de l'àrea de serveis socials de Lloret de Mar ha atès gent gran, infància, persones amb discapacitat i ha realitzat atenció domiciliària; el taller de mediació i dinamització intercultural es va compartir amb el consistori de Santa Coloma.

A Maçanet, Sils i Vidreres s'ha dut a terme el taller de jardineria que ha permès arranjar i recuperar espais naturals i zones verdes urbanes.

Els alumnes-treballadors han rebut una formació teoricopràctica de l'ofici o servei a desenvolupar a l'aula, que s'ha combinat amb el treball en entorns públics. Aquests cursos han anat acompanyats d'una formació complementària que ha inclòs català, informàtica, inserció laboral i prevenció de riscos.

Ara, un cop finalitzat el programa tots els esforços van orientats a assolir el màxim possible d'insercions laborals. De moment, dels 32 alumnes que han finalitzat 13 ja han trobat feina. Des de l'àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal no descarten aconseguir que aquesta proporció augmenti durant les properes setmanes.