L'alcaldessa de Tossa, Imma Colom (CiU), ha assegurat que la Generalitat apel·larà la sentència fallada el 28 de desembre passat que reconeixia el dret a l'anterior funcionària de Tossa que ocupava la plaça d'intervenció a tornar-s'hi a establir i percebre una indemnització corresponent a les retribucions deixades de cobrar més interessos.

Aquest fet es produeix per diverses raons. En primer lloc, aquesta treballadora era una funcionària interina que ocupava una plaça que no li corresponia ja que la figura de l'interventor general de l'Ajuntament és un càrrec d'habilitació estatal pel qual és necessari opositar, cosa que l'esmentada empleada no va realitzar. És per això que una vegada la Direcció General d'Administració Local va considerar oportú cessar-la immediatament després va encarregar a l'interventor de l'Ajuntament de Blanes que cobrís la plaça vacant de Tossa dedicant-s'hi a temps parcial. Emparant-se en aquesta decisió, l'alcaldessa es pregunta com és que la sentència falla que "a un funcionari de carrera se li digui que una interina ha d'ocupar el seu lloc d'habilitat nacional". "És com si una plaça de mestre públic l'hagués de cobrir una cuidadora infantil", afegeix.

En segon lloc, Colom recorda que en entrar a governar va trobar-se una situació econòmica insostenible a les arques municipals. Per aquesta raó va sol·licitar ajuda al Departament d'Economia i Finances, qui va esmentar la necessitat de disposar d'un funcionari especialitzat per gestionar els pressupostos municipals. És doncs aquesta la principal raó que va esgrimir la Generalitat per cessar l'empleada que ocupava la plaça d'intervenció malgrat no estar habilitada i que es va contractar durant l'anterior mandat bipartit de PSC i ERC.

La sentència judicial

Des de l'Ajuntament de Tossa es mostren sorpresos pels fonaments esgrimits pel jutge els quals resolen que la treballadora cessada torni a exercir d'interventora sense estar facultada. El desconcert del govern augmenta quan l'argumentació del magistrat resol que han existit indicis de "desviació de poder" per cessar la funcionària interina. "La va cessar la Direcció General d'Administració Local, no Tossa", exposa Colom.