Els canvis del sentit de circulació que ha realitzat el govern de Lloret (CiU, PP) al barri del Molí han topat amb la protesta dels residents que consideren que no se'ls ha informat correctament. Tant és així que, fins i tot el president de l'associació de veïns, Luís Simón, assegura que s'havien plantejat la possibilitat que les modificacions responguessin a "una inocentada", ja que es van produir al llarg del dia 28 de desembre.

Els canvis afecten els carrers doctor Josep Raventós, Francesc Torrescassana, del Molí, Rosa Sensat i avinguda del Rieral. El regidor de Mobilitat, Ignasi Riera (CiU), explica que la proposta obeeix a una reordenació del trànsit rodat per evitar el congestionament del barri i aprofitar al màxim les possibilitats que dóna l'avinguda del Rieral. Així, aquesta darrera passarà a tenir un carril en cada sentit en comptes de dos carrils de pujada, com passava fins ara. Tan sols aquest fet permetrà que els cotxes no hagin de passar forçosament per l'interior del barri, al mateix temps que permetrà la creació de més aparcaments.

Pel que fa a la resta de carrers, l'ajuntament ha optat per seguir l'estratègia aplicada a l'eixample de Barcelona consistent a alternar la direcció dels carrers paral·lels de tal manera que uns siguin de pujada i els altres de baixada.

Els veïns tenien coneixement de quines serien les modificacions que anaven a produir-se, perquè el setembre passat van reunir-se amb l'ajuntament per estudiar dues alternatives d'ordenació de la circulació. La proposta escollida duia implícita el condicionant de canviar la ubicació de la porta d'entrada a l'institut, així com les parades d'autobús. Al respecte, Riera afirma que es va comprometre a parlar amb el director del centre i el president de l'associació de mares i pares d'alumnes per resoldre aquesta qüestió. De moment, hi ha pactada una reunió.

L'edil assegura que les modificacions eren necessàries, vist el creixement que ha experimentat la zona, ja que ha passat de ser "l'últim barri de Lloret a estar al mig del Rieral, i ara té més accessos i d'altres prioritats".

Poca comunicació

Des de l'ajuntament han reconegut que la campanya de comunicació de les pertinents modificacions va ser "insuficient" i atribueixen a aquest fet la "problemàtica" que s'ha generat amb els veïns del barri. Tant és així, que en saber-se el descontentament dels residents, la regidora del barri, Laura Bertran (CiU), va apropar-se a la zona per atendre les seves demandes.

Els canvis es preveuen permanents, tot i que resta la possibilitat de modificar-los si no funcionen.