En base a uns programes de l'?any 1931, l'orgue de la parròquia de Sant Romà, a Lloret, aviat farà 80 anys. Ara bé, tal com informa Nova Radio Lloret, els responsables de l'instrument no descarten que es tracti d'un orgue centenari, després que així els ho assegurés un monjo de Montserrat que va visitar l'església. A tenor de les seves paraules, es tracta d'una peça de valor extraordinari i que al llarg del 2010 complirà 100 anys. De fet, per realitzar aquestes afirmacions, el frare s'ha basat en el llibre d'un músic de Girona.

La parròquia de Lloret espera que pugui confirmar-se aquesta suposició, doncs, si fos així, l'orgue esdevindrà patrimoni de la Generalitat, amb la qual cosa el temple disposaria de subvencions per reparar-lo, ja que no totes les seves parts funcionen correctament.

Amb tot, el mossèn de Sant Romà, Josep Maria Castellà, no és optimista respecte al suposat centenari de l'instrument, perquè en l'última comprovació realitzada es va fixar que l'instrument no tenia més de 80 anys.

El motor de l'orgue està en bon estat i la prova és que durant el dia de Sant Romà es va fer sonar. Per això, els seus responsables volen restaurar-lo de dalt a baix per tal que funcionin i sonin tots els seus tubs i registres. Es tracta d'una operació econòmicament costosa, que s'ha de treballar de cara al futur.

La Fundació Sant Romà, que ha estat restaurant la part modernista de la parròquia, ara mateix té contrets numerosos deutes i encara necessitarà uns anys per recuperar-se econòmicament. Ara bé, quan la seva tresoreria estigui sanejada, té per objectiu fer les restauracions que calguin a l'orgue per tal que torni a funcionar com abans.