Els treballadors de l'empresa Fomento de Construcciónes y Contratas (FCC), que és l'encarregada de fer la neteja viària i recollir les escombraries al municipi de Blanes, han decidit que faran vaga indefinida a finals d'aquest mes si no se'ls garanteix que l'Ajuntament i la nova empresa que gestionarà la neteja i recollirà les escombraries subrogarà tota la plantilla de treballadors.

En assemblea i per majoria ahir es va decidir anar a la vaga, explica Eusebio Arellano, assessor d'UGT, perquè "volem que es negociï i les empreses i ajuntament assumeixen les nostres reivindicacions i si es ratifiquen per ple, perquè no creiem que la firma de l'Alcalde valgui per res, després no aniríem a la vaga".

I és que segons Arellano, la proposta que ells havia proposat no va ser ratificada per ple i ara això, "no ens convenç perquè veiem que amb el plec de condicions de la nova empresa es perden gent en els serveis de platja i per tant,tenim el temor que gent vagi al carrer".

Aquesta protesta arriba després que l'equip de govern (CIU-PDB-PP) decidís que encarregarà aquesta feina a l'empresa mixta Serveis Mediambientals de la Selva Nora, SA de la qual formarà part en 10% l'Ajuntament i està participada en un 50% pel Consell Comarcal i Cepsa amb un 40%.

Aqueta setmana presentaran la convocatòria de vaga i pel representant d'UGT, el que ha de servir això és per obrir les portes a la negociació. Actualment la plantilla de FCC a Blanes està formada per una vuitantena de persones, entre les quals hi hauria tot tipus de contractes. I que segons Arellano, a més, estan regits per un conveni que diu que "cal subrogar tots els que fa més de 4 mesos que són a l'empresa si passa el que ha passat ara", que el servei passa a mans d'una altra empresa.