Sils va estrenar aquest divendres la nova llar d'infants de Mallorquines i els nens i nenes de 0 a 3 anys que hi van iniciar el curs es van trobar amb deficiències a les instal·lacions. Concretament, els primer alumnes van experimentar problemes amb el sistema de calefacció i diverses goteres.

Aquesta bressola ha presentat problemes des de molt abans de la seva inauguració. Tant és així, que fins i tot els pares van forçar l'endarreriment de l'obertura un mes per trobar-hi deficiències tècniques i no disposar de material.

Des del govern reconeixen que hi ha hagut diverses mancançes. No obstant, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), explica que és "impossible" que el divendres els alumnes no tinguessin calefacció, doncs el sistema, que va fallar el dia anterior, es va reparar abans de reemprendre's les classes.

Nogué va reconèixer que el recinte presenta filtracions d'aigua i que aquestes es van poder detectar el mateix divendres gràcies a la pluja. Indica, a més, que aquest problema se solucionarà a partir de demà mateix, perquè ja s'han identificat cadascuna de les goteres. Aprofita l'alcalde per treure ferro a l'assumpte afirmant que durant el darrer mes i mig les instal·lacions han estat obertes i en funcionament -tot i que sense acollir activitat educativa- per posar a prova tots els seus sistemes i detectar mancançes. A més, recorda que ara fa una setmana es va fer una jornada de portes obertes perquè els pares poguessin visitar l'edifici on duran els seus fills "i ningú va detectar res".

Una vegada tapats els porus que permeten la filtració d'aigua, l'alcalde assegura que no haurien de produir-se nous problemes, tot i que que no ho descarta. "Són coses que passen i per això hi ha un període de garantia", explica.

La nova llar d'infants de Sils es troba ubicada al sector de les Mallorquines i es va construir per absorvir la saturació de nens i nenes que hi ha a la del centre del poble, als Pisos Blaus, anomenada la Quitxalla. La nova guarderia té 75 places, però d'entrada només se n'ocupen una cinquantena, si bé d'aquí un temps s'aniran omplint la resta, ja que hi ha hagut nens i nenes nascuts en els darrers anys que s'hi escolaritzaran.

Durant la primera reclamació dels pares per retardar-ne l'obertura es va esgrimir un seguit de deficiències, com la col·locació d'esglaons més alts dels previstos o la instal·lació de rentamans que posaven en perill la seguretat dels infants. Per aquesta raó, l'ajuntament va trobar encertat iniciar les classes a la bressola durant el segon trimestre, que ha començat aquest mes de gener, per tal que la brigada municipal disposés de més temps per efectuar el trasllat i els nens tinguessin tres mesos per realitzar el període d'adaptació al nou centre.