Després que divendres el grup d'Energia per Vidreres-ICV (ExV-ICV) anunciés que deixava el govern (PSC-ICV) perquè l'alcaldessa, Ruth Rosique, havia cessat el tinent d'alcalde Jordi Pruneda (ICV), la batllessa assegura que està a l'espera de rebre avui una resposta oficial de la regidora de Cultura, Anna Viader (ICV), de si aquesta continua o no al govern. Ja que segons Rosique, aquesta encara formaria part de l'equip de govern, en no haver-li comunicat el contrari i recorda que dijous li va demanar que es quedés i que ella només ha cessat Pruneda.

Aquesta és la primera ocasió en què Rosique es manifesta després que els dos edils d'ICV -Pruneda i Viader- anunciessin que deixaven el bipartit. Aquesta, assegura en un comunicat de premsa, que si finament Viader deixa el govern ho lamenta "per la bona feina que ha fet durant aquest temps i així mateix li faig saber" i explica que dijous, després de cessar el cap d'ICV li hauria demanat que continués treballant en les àrees d'Educació, Cultura, Festes i Joventut. De la continuïtat de Viader en dependrà una reorganització del cartipàs municipal, diu Rosique.

Des que ExV-ICV va anunciar la seva marxa del govern, Rosique assegura que a l'Ajuntament continuen "treballant i afrontant la molta feina que hi ha al consistori i aquests esdeveniments amb els socis de govern ni desequilibren ni desestabilitzen el nostre funcionament".

I és que a partir d'ara, el govern de Vidreres estarà a les mans de quatre regidors socialistes en solitari i això provocarà que hauran de pactar molt més que fins ara els temes de debat municipal, en estar amb només quatre dels nou que hi haurà ara a l'oposició, confirmada pels grups d'ICV, CIU, ERC, GdP i PCCA.

"Suport de l'oposoció"

L'alcadessa remarca que va cessar dijous el regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Jordi Pruneda, signant un Decret i diu que l'endemà va comunicar la seva decisió a la resta dels grups que conformen la corporació municipal.

Finalment, Rosique agraeix "el suport que m'han donat i demostrat els grups de l'oposició, una línia de col·laboració encetada de fa un temps i que espero que continuï fins al final d'aquest mandat".

Tot i això, en la nota, Rosique no explica els motius pels quals ha cessat Pruneda però en el darrer ple va dir que es donava 15 dies per deliberar si ho feia després que tota l'oposició en bloc i ella mateixa posessin en dubte la continuïtat de Pruneda per les adjudicacions a la cooperativa La Copa l'any 2007, per dos estudis valorats en uns 10.000 euros mentre ell era el president del Consell Rector. En canvi, per ICV el que hauria provocat el trencament seria el desacord entre els dos grups, conegut per tothom, sobre el tema del Parc d'Activitats que es vol fer al Pla de Vidreres i que segons els ecosocialistes, ara la Generalitat dibuixaria en un altre indret.

Amb el trencament del govern, s'obren portes a pactes entre el PSC i oposició. Si bé un dels grups amb qui podria tenir un govern estable seria CiU, que no descarta a ser el nou soci dels socialistes. Els convergents ja van formar part d'un govern a inicis d'aquest mandat amb el PSC i aquest va fracassar a les tres setmanes.