Sis dies després que el grup d'Energia per Vidreres-ICV (ExV-ICV) abandonés el govern bipartit (PSC-ICV) hi ha silenci absolut sobre si el grup dels socialistes busca aliances per governar amb una majoria estable. Tot i això, el grup que té la clau d'un govern estable a Vidreres és CiU, amb tres regidors, que units als quatre socialistes, sumarien set edils i a l'oposició n'hi quedarien sis (ERC, PCCA, GdP). Des d'aquesta formació no s'han amagat mai les ganes de voler formar part d'un nou equip de govern amb els socialistes i la portaveu, Glòria Selis assegurava diumenge que tenen les portes obertes.

El president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la Selva Interior, Narcís Junquera, va explicar ahir que s'ha parlat d'aquest tema tant amb la formació vidrerenca com des de la direcció de Convergència i Unió (CiU) a les comarques de Girona i que «s'hi està d'acord i que ells, els militants -la formació convergent a Vidreres- han de ser qui ha de decidir quan toqui».

Malgrat això, Junquera ahir assegurava que per ara «no s'ha rebut cap oferiment per part del PSC» i que per tant, tot i estar-hi predisposats de moment no hi ha cap oferiment oficial per part del Partit dels Socialistes de Vidreres.

Repetir l'experiència

CiU és un grup que a Vidreres ja sap el que és governar amb els socialistes i en aquest mateix mandat, en concret durant tres setmanes a inicis de mandat, que és el que els va durar el pacte de govern. Un aspecte que segons el president de CDC a la Selva no pot provocar que CiU no acabi entrant al govern, per ell «això no té res a veure ara, Vidreres decidirà».

El trencament del govern de Vidreres es va conèixer divendres, quan el grup d'ExV-ICV, amb els seus dos regidors, Jordi Pruneda i Anna Viader, va anunciar-ho després que l'alcaldessa Ruth Rosique (PSC) destituís Pruneda per l'afer de les adjudicacions a la cooperativa la COPA. La batllessa en canvi, volia que Anna Viader es quedés al govern però, la regidora ecosocialista era present el dia de la renúncia. En breu, els socialistes podrien anunciar la reforma del cartipàs amb o sense nou soci.