Tordera ha crescut en 545 persones durant l'any 2009 i se situa ja amb una població que assoleix els 15.345 habitants. Un fet que la situa entre les poblacions que han crescut més al Maresme, que lidera Mataró amb un augment de 1.942 persones. L'edil Bernat Costas (ERC) es lamenta a Ràdio Tordera que l'augment no es tradueixi en millora de les comunicacions amb Barcelona i Girona, un problema que ve de molt lluny i sembla no tenir un final clar. Pel que fa a dades generals de la comarca del Maresme, el total de residents a 1 de gener del 2009 és de 426.565 habitants, la qual cosa suposa un augment de 6.044 persones en relació amb les dades corresponents a l'1 de gener del 2008.

El Ministeri de Foment ha anuncait l'expropiació d'unes 85 parcel·les en el tram Maçanet - Sils del Tren d'Alta Velocitat. En concret, es tracta d'una regulartizació de patrimoni de les finques perquè s'ha hagut de fer una franja d'ocupació més gran de de la prevista, segons fonts d'Adif. El projecte de modificació delt tram i que ha provocat l'expropiació fa referència a el canvi en dos viaductes així com la millora del riu Esplet a Riudarenes.

El grup de teatre de Blanes El Mirall estrenarà el 23 i 24 de gener al Teatre de Blanes el muntatge Híbrid. Una dramatúrgia escrita per en Josep Alum Vilabella i que és una aproximació lliure al tema de la maternitat frustrada. Carme Rodríguez i Josep Alum dirigeixen el muntatge, que es podrà veure el dissabte 23 de gener a les 22 hores i el diumenge 24, a les 19 hores.