Entre aquest mandat i el següent -que finalitzarà l'any 2015- la intenció de l'actual govern (CiU, PP) és remodelar l'avinguda Just Marlès per tal que es converteixi en una zona més pacificada on pugui tenir cabuda l'ambient diürn i familiar afavorint, al mateix temps, que la zona pugui ampliar la seva oferta turística i comercial més enllà de l'oci nocturn. El regidor de Noves Infraestructures, Romà Codina (CiU), ha explicat que es tracta d'una "aposta a mitjà termini" estretament vinculada a la remodelació de la plaça Pere Torrent i la finalització de la construcció del local sociocultural que hi ha a aquesta.

Encara no hi ha cap projecte realitzat, ja que es preveu que aquesta transformació es faci en tres fases, a saber: en primer lloc s'ha de culminar el local sociocultural per tal que la població en pugui fer ús afavorint d'aquesta manera l'afluència de persones en aquesta zona. En segon terme, es renovarà la plaça Pere Torrent l'any 2011 per eliminar-ne les estructures metàl·liques i crear un espai "més de famílies, critatures i gent gran perquè ara és una plaça freda on no hi va gairebé ningú". Finalment, la forma que adopti aquest espai serà determinant per definir l'aspecte que adoptarà l'avinguda Just Marlès.

En un principi es preveu que l'edifici sociocultural pugui inaugurar-se al llarg d'aquest estiu. De moment, s'adquirirà el mobiliari necessari per a l'equipament. Aquesta construcció es destinarà a albergar la biblioteca municipal, una sala d'actes, l'escola d'adults i diversos equipaments de l'àrea de benestar social.

La plaça Pere Torrent

Encara que es tracti d'un projecte que es troba a les beceroles, el cert és que l'arquitecte del local sociocultural està entregant diversos esbossos a l'equip de govern per mostrar la seva concepció del futur de la plaça Pere Torrent. Les directrius de l'Ajuntament van en la línia d'aconseguir un espai "més verd, més amable i sense ferralla" per recuperar l'esperit de les antigues places de poble, com apunta Codina. Si bé és cert que no hi ha res estudiat, el regidor avança que la idea amb la qual treballa l'Ajuntament passa per aixecar diversos terraplens amb gespa aprofitant que es retirarà tot l'entramat metàl·lic que li ha costat el sobrenom de "plaça de la llentia". S'eliminaran les voreres dels carrers contigus -del Torrentó i d'Hipòlit Lázaro- perquè tota la zona estigui al mateix nivell i produeixi l'efecte d'una major amplitud. "Des de l'avinguda Just Marlès s'hauria de veure molt la plaça", apunta Codina qui afegeix la possibilitat d'instal·lar alguna terrassa, un parc infantil i una font pública per consolidar l'espai com una zona d'esbarjo diürn.

La riera

És segur que l'aspecte que adopti la plaça configurarà el futur aspecte de l'avinguda Just Marlès. Sobretot es buscarà vianalitzar-la per tal que s'aprofiti a manera de rambla, doncs, a banda de ser una artèria principal d'entrada a la població, la riera entronca directament amb el Passeig Marítim on també s'ha previst una remodelació integral que passa per reduir la circulació del trànsit en benefici dels vianants i la creació d'un carril esportiu, amén d'altres aspectes.

Amb tot, Lloret també està pendent que aquesta primavera se li atorgui el distintiu de destinació de turisme familiar.