El conegut estafador d'establiment hotelers, Antoni Grau Florensa, ha tornat a actuar a la ciutat de Girona. Aquesta setmana va aixecar les sospites de l'establiment on estava allotjat des de feia gairebé 15 dies perquè no havia pagat la seva estada. Donada la situació, els propietaris van tractar de trobar informació sobre el seu informal client i, en adonar-se de qui es tractava, van posar en avís la Federació d'Hostaleria perquè cap més hotel fos víctima de la seva actuació.

La Federació ha enviat un comunicat intern a tots els seus agremiats exposant la situació perquè tinguin constància que l'individu continua actuant i avisin la policia si se n'adonen de la seva presència als establiments. L'associació considera que aquest és un "cas flagrant" perquè es tracta d'una persona que, en diverses ocasions, ha sortit als mitjans de comunicació i, per tant, "es tracta d'un professional".

Grau va ser detingut el setembre de 2006 a Barcelona a causa dels actes perpetrats, com ara estafar 3.000 euros a l'Hotel Prats de Ribes de Freser i fer veure que volia comprar dos solars al temps que aconseguia que li arreglessin les goteres de la teulada sense pagar. Va quedar en llibertat amb càrrecs.

Tot i que és la primera vegada que la Federació detecta la presència d'aquest individu, la seva advertència s'ha escampat com els perdigons, i a Lloret també s'ha avisat a tots els membres del gremi local d'hostaleria en un comunicat emès el 14 de gener. El seu gerent, Josep Franch, indica que cap dels agremiats ha patit les accions de Grau, però no oculta la "preocupació" que ha generat la circular de l'associació. I és que aquest estiu, un client ja va a quedar a deure en un hotel de la vila.

Algunes accions del truà

Antoni Grau acostuma a actuar sol i són nombrosos els seus entabanaments, tant, que els Mossos d'Esquadra van decidir agrupar totes les seves causes en un únic expedient. A banda de l'estafa de Ribes de Freser, s'ha fet passar per un ric enginyer que volia adquirir propietats a l'Empordà i va aconseguir que una treballadora d'una immobiliària de Figueres li deixés diners.

També va aconseguir fer-se amb diverses accions de l'empresa Servimaq dedicada a les maquetes de trens i que va acabar enfonsant quan va desaparèixer, tal com explica a Internet un dels seus fundadors.