L'aerolínia irlandesa Ryanair prepara el seu desembarcament a l'aeroport del Prat per a la pròxima temporada d'estiu, de manera que podria començar a volar des de Barcelona a final del mes de març, segons fonts coneixedores de l'operació. El perill, per a l'aeroport gironí, és que tot indica que les destinacions a les quals volarà des del Prat són algunes a les quals ja vola des de Girona. Segons el diari Expansión, Ryanair ha demanat permisos de vols (slots) per operar entre Barcelona i Madrid, i també per connectar Barcelona amb l'aeroport parisenc de Beauvais, Eivissa i las Palmas de Gran Canària. Totes quatre són rutes que ja opera des de Girona (i amb força èxit), de manera que queda per saber si les continuarà realitzant una vegada comenci a operar des de Barcelona. En l'improbable cas que la companyia decideixi volar a les mateixes ciutats des de dos aeroports distants únicament cent quilòmetres, s'haurà de veure com afectarà les rutes de Girona, alimentades en bona part de passatgers de les comarques de Barcelona.

De tota manera, encara que tot apunta que l'aerolínia irlandesa de baix cost operarà aviat des del Prat, la confirmació definitiva encara no s'ha produït, segons les mateixes fonts de l'aerolínia.

La companyia, que té una agressiva política comercial i de preus, ha expressat des de fa temps el seu interès per operar des de l'aeroport barceloní, però amb unes condicions, reducció de les tarifes i embarcar a peu els passatgers, que han estat rebutjades per Aena.

El gestor aeroportuari sempre ha dit que totes les aerolínies són benvingudes al Prat, però amb les mateixes condicions que les seves competidores.

L'operació de Ryanair al Prat es faria amb les mateixes condicions que la resta d'aerolínies que operen des de l'aeroport de Barcelona, tal com ja passa a l'aeroport de Barajas, on és present des de l'any 2006 i ja és la segona aerolínia en volum de passatgers, per darrere d'Iberia.

Amb l'arribada de Ryanair al Prat, l'aerolínia entraria a competir directament amb Iberia en el pont aeri, però especialment amb Vueling i Spanair.