Només un 19% dels ajuntaments gironins van presentar els seus comptes generals a la Sindicatura de Comptes dins del termini legal establert, és a dir, abans del 15 d'octubre de 2009, segons ha informat el propi organisme. Dos mesos i mig més tard, el 31 de desembre de 2009, els consistoris que havien transmès correctament els papers de 2008 havien ascendit al 54,3%. Així doncs, gairebé la meitat dels ajuntaments gironins -concretament, un 45,7%- no havien enviat encara els comptes de 2008 al finalitzar l'any, i el que és més, un 11,31% encara estan pendents de fer arribar les dades corresponents a 2007.

Dels 221 municipis que hi ha a les comarques gironines, només 42 havien enviat a la Sindicatura de Comptes l'informe de les finances municipals abans del 15 d'octubre, moment en què es va tancar el termini legal pe presentar-los.

Molts dels consistoris, però, es van afanyar a fer arribar els seus informes a la Sindicatura entre aquell moment i finals d'any, de manera que, a 31 de desembre, ja eren 120 els consistoris que havien enviat tota la informació correctament. Encara faltaven, però, 101 ajuntaments per transmetre els seus documents, entre els quals hi havia una capital de comarca -Puigcerdà- i alguns dels municipis més poblats de la demarcació, com ara Palamós, Calonge o Tossa.

A més a més, hi ha 25 municipis gironins, que representen un 11,31% del total, que encara estan pendents d'enviar les dades de 2007. Es tracta d'Albanyà, Breda, Brunyola, Cabanelles, Celrà, Colomers, Corçà, l'Escala, Hostalric, Isòvol, Llers, Maçanet de Cabrenys, Maçanet de la Selva, Madremanya, Massanes, Osor, Pedret i Marzà, Port de la Selva, Riudellots de la Selva, Rupià, Sant Julià de Ramis, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Tossa de Mar, Ultramort i Vilafant.

Pel que fa als consells comarcals, només n'hi ha un, el de l'Alt Empordà, que està pendent de fer arribar a les seves dades. La xifra augmenta, però, quan es parla de les mancomunitats, ja que n'hi ha nou de gironines que tenen pendents els comptes tant de 2008 com de 2007: la de l'Alt Empordà, la del Gironès, la dels municipis de Foixà, Parlavà, Rupià i Ultramort, la Voluntària Turística de la Costa Brava, la Comarcal del Ripollès, la de Palamós, Calonge i Vall-llobrega, el Servei de Control de mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter, la Urbanística de Girona-Vilablareix-Salt i la Vall de Camprodon.

En el conjunt de Catalunya, les xifres són més o menys similars a les gironines: només el 18,3% dels ens locals van fer arribar les dades a temps a la Sindicatura. Per demarcacions, Tarragona va ser on més informes es van enviar puntualment -ho van fer el 23,5% dels ajuntaments-, seguida de Girona, amb aquest 19%, Barcelona (17,68%), i Lleida (13,42%).