Disset entitats gironines organitzaran aquest dissabte el primer Fòrum Social Català que se celebra a la demarcació. Temes com el desarmament, la democràcia inclusiva o la xarxa de telecomunicacions lliure (més coneguda com a sistema Wi-Fi) són alguns dels temes que es tractaran a la Universitat d'Educació i Psicologia, on se celebrarà el Fòrum.

La trobada començarà a partir de dos quarts de deu del matí, i durant tot el dia es podrà assistir a cinefòrums, xerrades, explosicions o tallers pràctics. Es tracta d'activitats obertes a tots els públics i seran autogestionades mitjançant l'adhesió de les entitats que hi participen i totes les persones que vulguin fer-hi una aportació.

Les entitats gironines que organitzen el Fòrum són la Comissió Agenda Llatinoamericana, Fundació Utopia, Plataforma per la Pau de Lloret de Mar, Intersindical alternativa de Catalunya, Càritas Diocesana de Girona, Associació de Veïns de Sant Narcís, Setem-Girona, Fundació Ajuda en Acció, Grup de Democràcia Inclusiva de Catalunya, Llagostera Solidària, DESOS Opció Solidària, Teixidors de Xarxes de Sant Feliu de Guíxols, Imatges per la Solidaritat, CEESC, Guifi.net, Fundació Ajuda en Acció i Coordinadora d'ONG Soliàries. La trobada s'inclou dins el Fòrum Social Català, que es tancarà a Barcelona el 29 i 31 de gener.