"Després de set anys treballant-hi, ara no acabar-ho no té explicació". Aquestes són paraules del gerent del Grup Costa Brava Centre -que agrupa establiments turístics-, Martí Sabrià, ahir, com a resporta a l'anunci del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que va dir que el projecte executiu de la variant de la Bisbal el farà el pròxim Govern català que surti de les eleccions d'aquesta tardor. Amb resignació, i després de més de dues dècades parlant d'aquesta infraestructura, Sabrià lamentava que "no ens en sortirem, d'aquest tema". Per contra, els alcaldes de Forallac i Cruïlles, Josep Sala i Ramon Nadal, veuen les paraules del conseller de "no precipitar-nos", és a dir, com una opció perquè es passi de la sud a la nord.

Sabrià enten que la variant de la Bisbal és una infraestructura important per a la comunicació entre Girona i la Costa Brava centre i, per tant, també per al turisme. Per tant, creu que és una "infraestructura bàsica" i recorda que actualment es tarda una hora en anar de Palafrugell a Girona quan, fa 30 anys, es tardava la meitat.

El gerent del grup empresarial considera que "no és comprensible per a la ciutadania" que Nadal posposi el projecte executiu de la variant al pròxim Govern després de "set anys treballant-hi" i del desgast polític que li ha suposat. De fet, va manifestar que deixar la decisió fins a la propera legislatura "denota poca capacitat de governar".

Sabrià va recordar que l'exposició pública del darrer estudi informatiu ja es va retardar i es mostrava segur que si hi ha canvi de partits al Govern català "això tornarà a començar". I va posar d'exemple l'època en què Pere Macias era conseller de PTOP: "Semblava que ja estava tancat després de cinc anys" i al final no es va fer res. "I després de set anys de tripartit, estem en la mateixa situació", va concloure.

Però la felicitat sempre va per barris i, les paraules de Nadal el passat divendres quan expressava que el projecte "és prou important com per no precipitar-nos en la redacció" han estat ben rebudes per Forallac i Cruïlles, els dos municipis que s'han postulat en contra de les opcions sud -les úniques que planteja el darrer estudi informatiu-, mentre la Bisbal és favorable a la nord i l'actual govern de Corçà veu les tres opcions dolentes pel seu municipi. Sala i Ramon Nadal han interpretat positivament les paraules del conseller en el sentit que hi ha major voluntat d'escoltar el territori -i les al·legacions- cosa que, segons ells, ha de comportar decidir-se per la nord perquè asseguren que és millor que la sud.

Pere Freixas, de la Plataforma pel Nord, va precisar que la majoria dels ajuntaments estan a favor del nord -Forallac i Cruïlles-. Mentre que l'alcalde de la Bisbal, Lluis Sais, no contempla que aquest estudi informatiu "es tiri enrere". L'Ajuntament de la Bisbal i la PTOP faran pròximament una trobada a nivell polític i tècnic per tractar les al·legacions que va presentar el consistori.