La construcció del camí de ronda entre platja Canyelles i cala Morisca que va comprometre's a fer l'empresa propietària de Can Juncadella -Flinder Data SL- encara resta pendent de l'autorització dels departaments d'Urbanisme i Medi Ambient de la Generalitat.

Han passat 8 mesos des que el govern de Lloret (CiU, PP) va anunciar la signatura d'un conveni amb Flinder Data, en virtut del qual li reconeixia la titularitat privada del sender GR92-11 que passa per l'interior de la finca a canvi de condicionar el camí de ronda, però encara no s'ha produït cap moviment.

Aquest fet no ha impedit que la propietat tanqui l'accés al GR92-11 alhora que el consistori ha habilitat un recorregut alternatiu per la urbanització Urcasa per facilitar als senderistes la realització del camí. És precisament sobre aquesta qüestió que el grup dels socialistes està preparant un prec al govern de cara al proper ple.

Tal com expressa el regidor Joan Carles Amaya del grup del PSC, a l'oposició a Lloret, la formació "exigirà que s'obri el GR92-11 fins que no s'iniciïn les obres del camí de ronda". Al seu entendre, es tracta d'un "incompliment del conveni" atès que aquest otorgava tres mesos a Flinder Data per realitzar un projecte d'obres del camí de ronda que s'hauria d'executar en el termini màxim d'un any després que s'aprovés definitivament.

Amaya creu que s'està retardant expressament l'inici de les obres, cosa que beneficia únicament el propietari de Can Juncadella "perquè amb el camí tancat ja té el que vol i encara no ha pagat els 400.000 euros del camí de ronda".

Malgrat que en un principi el conveni permetrà a Lloret de Mar recuperar un camí de ronda sense haver d'invertir un euro de les arques municipals l'acord s'ha prestat a discussions. En especial, el punt que implica el reconeixement com a camí privat de la part del GR92-11 que discorre per l'interior de la finca. Per als PSC, existeix un buit legal en aquest assumpte que si bé permet que això sigui així no resulta del tot clar.

El problema de fons és que el conveni no disposa de cap condicionant que sancioni Flinder Data en cas que decideixi no executar les obres del camí quan disposi de l'autorització.