L'abril. Aquest és el mes marcat ahir pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, perquè es prengui la decisió definitiva sobre el traçat de la variant de la Bisbal d'Empordà. El conseller, a Girona, va comunicar que a finals de març s'han d'haver resolt totes les al·legacions, de manera que el mes següent s'ha de prendre una decisió sobre quina de les dues propostes sud s'acabarà executant. El conseller també va voler deixar clar ahir, arran de les veus que han sortit la darrera setmana que si Nadal retarda el projecte o el posposa, que "les coses segueixen el seu curs perquè hi ha un temps" de tramitació administrativa: "Jo no ajorno res".

Per explicar que "no s'endarrareix res" sinó que el fet que sigui el pròxim Govern català -hi ha eleccions aquesta tardor- qui hagi d'aprovar el projecte executiu de la variant de la Bisbal responen al temps de tramitació administrativa que es requereix.

I el va detallar: durant el març, el Departament vol tenir resoltes totes les al·legacions presentades a l'estudi informatiu fet públic el passat estiu; a l'abril, el conseller vol haver pres la decisió sobre quin dels dos traçats sud es construirà la variant; aleshores, aquest traçat definitiu serà remès al Departament de Medi Ambient perquè en faci l'estudi d'impacte ambiental -un tràmit que pot durar entre un mes i un any, segons "l'experiència" de Nadal al capdavant de Política Territorial i Obres Públiques-; i finalment la redacció del projecte executiu, que pot durar "com a mínim un any", a més de la tramitació de la licitació i adjudicació.

Amb aquesta explicació va voler sortir al pas dels qui han dit que s'ha endarrerit el projecte. "Jo no ajorno res. Encara que tingués l'estudi d'impacte ambiental en un mes, fins l'abril de l'any que ve no tindríem el projecte", va concloure. Així, va insistir en el fet que s'han de complir uns terminis administratius que inevitablement situen l'aprovació del projecte definitiu l'any que ve, ja amb un nou Govern català.

De Palamós a Platja d'Aro

Respecte de les obres de desdoblament de la carretera C-31 entre Platja d'Aro i Palamós, Nadal, que les havia vistes durant el migdia, va manifestar que estaven avançant a un bon ritme. Per l'arribada de l'estiu i la important aglomeració de vehicles que sempre hi ha en aquest tram, el conseller va manifestar que "estarà prou avançada -l'obra- perquè no hi hagi ingerències en el trànsit de vehicles".