Tan sancionable és anar en bici i parlar pel telèfon mòbil com fer-ho en cotxe. Així ho recull el Reglament General de Conducció -d'abast estatal- i, de fet, existeixen aparells de mans lliures per a tot tipus de vehicles. No obstant això, sobta i algú pot considerar absurd que es multi una persona que parla pel mòbil mentre va en bicicleta. I aquesta és la infracció que la Policia Local ha aplicat a un veí de l'Estartit, Mohammed El Ghoul, de 21 anys, i li imposa la quantitat de 150 euros i tres punts del permís de conduir -tot i que no té l'espanyol-. El noi nega haver comès tal infracció, ja que assegura que estava aturat amb la bici quan parlava pel mòbil, cosa que contradiu la policia i afegeix que va tenir una actitud desafiant amb els agents.

El jove viu amb uns amics al carrer de les Illes i la matinada de dissabte a diumenge passats tornava a casa i es va adonar que no tenia claus. Els seus companys, segons explica, eren en una discoteca de la població, Maxim's, i els va anar a buscar perquè li donessin la clau. Segons el seu relat, a prop de l'aparcament de la discoteca agents de la policia local el van aturar i un el va multar per conduir parlant pel mòbil, cosa que ell nega perquè estava aturat. I afegeix que un dels agents li deia a l'altre que el deixessin estar. Ha presentat un recurs a la sanció.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Moreno, ha explicat, però, una versió diferent i diu que el jove anava en bici, parlava pel mòbil, tallava papers i va mostrar una actitud desafiant cap als agents.

Respecte del motiu de la sanció, Moreno ha afirmat que és poc usual i, de fet, només en recorda una més des del 2007 i que es va aplicar perquè el ciclista anava pel mig de la carretera fent esses. "I estic segur que hi ha hagut més casos però no s'han sancionat", ha afegit. Tan inusual és aquest tipus de sanció que els regidors de Seguretat de Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Palamós i la Bisbal no en tenen cap constància que se n'hagi aplicat mai cap.