Sils ha decidit que cal fer alguna cosa respecte al borró que generen les plantacions de pollancres femella al municipi, en concret, recomanarà que no se'n plantin perquè el borró que generen provoca molèsties a la gent i sobretot, als al·lèrgics. Inicialment, el grup d'ICV a l'oposició a l'Ajuntament de Sils, volia que es prohibís la plantació d'aquest tipus d'arbre a totes les zones de sòl urbà o urbanitzable i en una franja de terreny de 1.000 metres al seu voltant.

Una proposta que va anar a ple i que finalment va ser substituïda a petició de la resta de grups i es va optar per aquesta recomanació i la intenció de fer una campanya perquè la gent es conscienciï que la femella del pollancre allibera borró a la primavera, que es va aprovar per tots (IdS, CIU, AMS, ICV).

El cultiu de pollancre és habitual a l'àrea de Sils, a prop dels Estanys on hi ha propietaris que en treuen un rendiment econòmic i que estan en contra de la seva prohibició. De fet, aquesta idea d'ICV prové com va explicar el portaveu Albert Miralles (ICV) també d'altres municipis que ho han dut a terme, com pot ser Riudarenes. Des del govern, l'alcalde, Martí Nogué (IdS), va destacar que per tema d'al·lèrgies s'haurien de prohibir moltes plantes i arbres i que aquesta no era la via. L'entitat que custodia part de l'Estany ha eliminat pollancres del terreny que conserva.