Fent la vista més grossa que un mussol despistat sentint ploure, Tossa es ventilarà la prohibició de mantenir sexe a la platja si el director de cinema Bigas Luna accepta rodar a Cala Salions la fornicació dels protagonistes del Mecanoscrit del segon orígen, obra que adaptarà a la gran pantalla amb el títol Segon Orígen. El regidor de Cultura, Josep Colomer (CiU), assegura que enviarà una carta al director proposant la vila com a localització tot aprofitant que el llibre de Manuel de Pedrolo evidencia que l'acte sexual dels personatges té lloc a la Cala Salions.

L'imaginari eròtic i humit de Bigas Luna és palpable a moltes de les seves pel·lícules, com a Jamón Jamón. Tenint en compte que el sexe és una obsessió en la filmografía de Luna -miri's Huevos de Oro, Las edades de Lulú, LolaYo soy la Juani- segur que l'escena del coit li sortiria excessivament cara si l'ha de repetir mentre se li aplica estricament l'ordenança de civisme que contempla sancions de fins a 1.083 euros per les faltes considerats com a greus.

Tossa va prohibir l'any passat la furtivitat de l'arts amatoria a les càlides platges d'estiu provocant la protesta de centenars de persones que van reivindicar el dret a la llibertat de còpula i la satisfacció luxiuriosa dels seus instints fisiològics més lúbrics.

L'ordenança va desencadenar que a la xarxa virtual Facebook es creés un grup amb el nom Sí al sexe a la platja de Tossa per ?aconseguir que l'Ajuntament fes marxa enrere i no apliqués aquesta noramtiva.

Aprofitant que Òmnium Cultural està realitzant de forma itinerant la conferència Pedrolo, radicalment la llibertat, al seu pas per Tossa de Mar el regidor de Cultura va tenir oportunitat d'exposar a la filla de l'escriptor, Adelais Pedrolo, la seva intenció d'escriure a Bigas Luna per fer-li l'oferiment de rodar. La idea és posar-se en contacte amb el director a través de la mateixa Fundació Pedrolo.

Sobre la pel·lícula

El que ha trascendit de la pel·lícula que està preparant Bigas Luna sobre l'obra de Pedrolo és que formarà part del gènere d'aventures i està previst que es rodi a Catalunya, concretament a les zones de Lleida, el Pla d'Urgell, la Segarra, Barcelona i, probablement, a algun racó del Baix Llobregat.

La productora del celuloide -Antàrtida-, ja va avançar que el pes de l'acció el portaran una noia de 16 anys i un actor de raça negra d'uns 11 anys doncs, tal i com apareix en la narració de Pedrolo, representen els dos únics supervivents d'un món apocalíptic provocat per un atac alienígena. En principi, el guió adaptat també estarà firmat pel mateix Bigas Luna tot i que no serà l'únic que l'escriurà.