La Direcció General de Costes s'ha compromès a arranjar abans de Setmana Santa les dues platges de Calella i Tamariu que tenen risc d'esllavissades. Tècnics del Ministeri de Medi Ambient han visitat en els darrers dies les cales d'Aigua Dolça i del Golfet abans d'elaborar el projecte d'intervenció per impedir que la vegetació o les roques que amenacen de desprendre's dels talussos puguin caure sobre la sorra. L'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, explica que en el cas del Golfet, on ja es van instal·lar tanques de protecció, la solució passaria per tensar i reposar les malles existents. A Aigua Dolça la intervenció requerirà aixecar una tanca de formigó.

L'Ajuntament de Palafrugell fa més de mig any que va requerir a l'Estat que intervingués d'urgència per evitar esllavissades a les dues cales. El juliol del 2009, el consistori va instar Costes a actuar davant la inestabilitat que presentaven els dos talussos que envolten les platges d'Aigua Dolça, a Tamariu, i del Golfet, a Calella. I ho va fer novament abans d'aquest Nadal.

A totes dues cales hi ha uns senyals que adverteixen de perill de despreniments. En el cas d'Aigua Dolça, a més, l'Ajuntament va instal·lar tanques de protecció per evitar que els banyistes s'hi apropessin. Amb el pas del temps, però, la salinitat de l'aigua del mar ha rovellat les proteccions.

El compromís que ha assolit Costes és que els treballs s'enllesteixin abans de Setmana Santa, perquè les dues platges de Calella i Tamariu estiguin a punt per a l'arribada de l'estiu. "Ens han dit que a principi d'abril estarà tot resolt; sinó, tornarem a fer un altre requeriment, perquè en cap cas contemplem haver de trobar-nos amb la mateixa situació que l'any passat, amb la situació de perill que això suposa", ha explicat Sabrià.

L'alcalde ha avançat que, tot i que el projecte encara no està enllestit, en el cas del Golfet la solució passaria per reposar o tensar les malles existents. Mentre a Tamariu s'hi haurà d'actuar, probablement, amb formigó.