Lactor madrileny Carlos Hipólito explicava en una entrevista que en J. M. Flotats acostuma a dir una frase que a ell li fa molta gràcia: "Hi ha dies que el públic té més talent que altres dies". Desconec la valoració que l'exdirector del Nacional deu haver fet del talent del públic que dissabte el va anar a veure (escoltar?) al Teatre de Blanes. Sembla que, tot i l'èxit d'assistència, no va tenir una funció fàcil. La lipotímia d'una espectadora a mitja representació i la tos compulsiva d'una altra, varen interferir en la concentració necessària per seguir diàlegs tan elevats com els que en l'obra mantenen Descartes i Pascal. Potser fins i tot el talent d'en Flotats se'n ressentís. És difícil esbrinar-ho. Ell pot avaluar molts públics en cadascuna de les representacions que fa. Els espectadors, sovint, tenim només una ocasió per avaluar un muntatge i la feina dels actors.

A banda del que ens aporti la resta de programació professional del primer trimestre, l'activitat teatral de grups blanencs ha viscut aquests darrers mesos un moment dolç. A finals de novembre El Mirall estrenava el muntatge Cru. Tres setmanes més tard, desprès d'un any sabàtic, tornaven els Pastors i Misteris de P. Puig i Llensa amb renovat i il·lusionat equip actoral.

I fa pocs dies, el mateix cap de setmana, dos grups també blanencs, omplien el teatre: el de la Llar de Jubilats amb Blanca vidua per un viu, dissabte i la gent de BlanesCabaret Teatre (vinculats al C.C.Can Borell) que debutaren amb una excel·lent acollida, diumenge.

No s'espantin, ni Diari de Girona m'ha proposat fer tasques de cronista o de crític teatral ni tinc cap intenció de fer-ho per iniciativa pròpia.

Entre altres coses perquè encara estic vinculat al fet teatral de manera activa. Per si no se n'haguessin assabentat, l'esmentat grup blanenc El Mirall, el meu grup, un grup a punt de complir vint-i-cinc anys, vam estrenar un nou muntatge: Híbrid, representat el dissabte 23 i diumenge 24 al Teatre de Blanes.

Des de la nostra condició d'amateurs, però, també des de les nostres certeses i les nostres possibilitats vam procurar estar a l'altura del vostre talent, intentant arrencar-vos un somriure, sorprendre-us i/o emocionar-vos un xic.