Energia elèctrica és l'objectiu que ha impulsat el lloguer de la coberta del nou pavelló poliesportiu per part de l'Ajuntament ecosocialista de Santa Pau. La intenció és aconseguir una producció equivalent a tot el consum públic del municipi. De moment, l'Ajuntament es conforma amb uns beneficis suficients per poder pagar el manteniment del flamant pavelló que s'estrenarà a la primavera. L'alcaldessa, Esther Badosa (ApG), ha manifestat que l'acció forma part de l'aposta municipal per les energies ecològiques.

L'acord entre l'Ajuntament i l'empresa SES, SL és per 25 anys. Durant aquest temps, la companyia es compromet al manteniment de les plaques. El projecte d'instal.lació de plaques fotovoltaiques està valorat en 34.500 euros. La intenció és que SES, SL vengui l'electricitat a les companyies elèctriques. L'Ajuntament rebrà una renda anual del 6% de la facturació efectuada per l'arrendatari, amb un mínim de 7.250,26 euros anuals. La previsió municipal és destinar el benefici del lloguer al manteniment del pavelló.

L'Ajuntament va convocar un concurs, en el qual van participar 4 empreses, de les quals SES, SL va resultar guanyadorà. Fonts de l'Ajuntament han informat que la decisió municipal a favor de la proposta de SES, SL va raure en el compromís de manteniment de les instal·lacions de la coberta durant 25 anys.

L'alcaldessa ha explicat que la instal·lació forma part del compromís de l'equip de govern d'apostar pel Medi Ambient. Així , segons ella, la previsió és que l'Ajuntament tingui una balanç energètic productiu similar als de la la comunitat de Navarra. "L'electricitat que es generi al pavelló ha de ser equivalent a tot el consum públic del municipi", ha dit Badosa.

Per tal de poder instal·lar les plaques, l'Ajuntament ha hagut d'inscriure a l'inventari de béns municipals el pavelló poliesportiu com a bé de servei públic i la seva coberta com a bé patrimonial.

Fonts municipals han informat que l'obra de l'edifici del pavelló està pràcticament acabada: només falta l'última certificació de l'obra. Així, l'equipament fet per l'empresa Pallàs, SL d'Olot estarà abans del termini previst, a l'abril. Ara, l'Ajuntament preveu demanar al Fons Estatal d'Inversió Local d'aquest any diners per a l'adequació de l'entorn.

El projecte d'adequació de l'entorn ha estat fet per l'estudi Plana-Hurtós enginyers, el qual també va elaborar el projecte del pavelló. De moment, amb 277. 341 euros del FEIL del 2009 han acabat la urbanització del vial d'accés a la zona esportiva que inclou el pavelló.

L'obra del pavelló està valorada en 1.170.000 euros. El finançament ha anat a càrrec del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya, de la Diputació de Girona i de l'Ajuntament, que hi ha aportat 350.000 euros. El nou pavelló serà polivalent, la qual cosa permetrà que aculli actes esportius i festius sense haver de fer canvis al terra. El pavelló municipal va ser reclamat pels veïns en una enquesta popular.