La Comissió Permanent de la candidatura alternativa a les eleccions del Col·legi de Metges de Girona ha presentat un escrit al Consell de Col·legis de Metges de Catalunya on demanen sancions disciplinàries als membres de la Junta de Govern del col·legi de Girona, encapçalada per Eudald Bonet. El seu escrit va més enllà i demana que també s'avaluï si els membres de la Junta electe que no formen part de la Junta sortint poden estar vulnerant la normativa col·legial i deontològica. A més, també insten el Departament de Justícia perquè anul·li i revoqui l'acord de la Junta en el que es va decidir excloure la seva candidatura, encapçalada pel Doctor Joan Antoni Mulà, per tal que es puguin celebrar eleccions.

Els membres de la llista de Mulà han decidit fer un pas més en la seva lluita contra una actuació que consideren "totalment antidemocràtica, "arbitrària" i "impròpia" i que ha estat protagonitzada pel president de la Junta de govern del Col·legi de Metges de Girona, Eudald Bonet, i els membres del seu òrgan de govern. Ara ha estat el moment d'entregar un nou escrit al Consell de Col·legis de Metges de Cataluya -corporació que engloba els quatre col·legis catalans- on es demana als seus representants que facin ús de les seves competències per tal de corregir la imatge que s'ha donat del col·legi gironí i d'alguns dels seus representants.

En aquest sentit, han demanat al Consell de Col·legi que emprengui les diligències disciplinàries i mesures oportunes respecte el conjunt d'"infraccions molt greus" realitzades per la Junta de Govern arran de la seva actuació en el procés electoral del col·legi de Girona. En aquest sentit, la Comissió permanent considera que l'actuació de Bonet ha estat contrària als principis que regeixen aquest òrgan de govern perquè s'han "infringit les normes deontològiques de la professió en l'exercici d'un càrrec col·legial" -s'estén la responsablitat a tots els membres de la Junta.

Silenci amb culpa

A banda dels membres que formen l'organ de govern de Bonet, la candidatura alternativa també vol que el Consell de Col·legis avaluï si els membres de la Junta electe que no formen part de la Junta sortint estan vulnerant la normativa col·legial, deontològica o ambdues amb el seu "silenci" i, alhora, "consentiment" i "permissió" dels fets. En aquest punt, els membres de la Comissió permanent alternativa consideren que encara que no hagin actuat directament en la trama de Bonet, el seu deixar fer els afavoreix no únicament a ells mateixos, sinó també a "aquells que repetint irregularment en el seu càrrec" -fent referència als membres de la Junta que repeteixen dins la candiatura de Bonet- "busquen perpetuar interessos molt allunyats de l'interès públic o col·lectiu", cita que es reflecteix en l'escrit que Mulà i set doctors més van entrar ahir al Consell de Col·legis.

De totes maneres, la llista alternativa manifesta en el document que donen la possibilitat de "reflecció i rectificació urgent" als membres incorporats de nou a la Junta electe; ja que podrien no haver estat informats pel seu candidat a President en el moment d'acceptar la condició de candidats.

Finalment, demanen al Consell que a través de la seva petició directa o del Departament de Justícia s'instin "les accions administratives o judicials adients" per tal d'anul·lar i revocar l'acord pres per la Junta de Govern i que, alhora, va comportar l'exclosió de la seva candidatura i la proclamació de Bonet com a President reelegit. L'objectiu d'aquest últim pas, és poder celebrar les eleccions tal i com s'estableix a la legalitat vigent.

Pel que fa a la Junta Electoral, Mulà i la resta de doctors signants recorden que els estatus no diuen que aquesta hagi de ser secreta, i manifesten amb desengany que sense revelar-se no es té "cap garantia" que els membres que "a la vegada ho són de la candidatura de Bonet i de la Junta de Govern s'hagin abstingut en les votacions". Dies enrere van reclamar davant notari tota la informació relacionada amb els acords i les decisions preses per la Junta de Govern i Electoral durant el procés electoral i encara no s'han entregat.

La llista alternativa ha deixat clar que aquests tràmits aniran seguits de les accions judicials que corresponguin i que els recomanin els seus advocats.