Després de tenir durant més de mig any les obres aturades, l'Estat ha començat a treballar en actuacions de millora de la seguretat de la futura autovia A-2 en el tram que va de Caldes de Malavella fins a Sils, un dels dos trams que té paral·litzats a la comarca de la Selva. Aquestes millores són una reclamació explícita dels ajuntaments de Caldes de Malavella i Sils, que veuen com després de tenir el desdoblament de la N-II aturat durant set mesos, la carretera es troba igual que mentre s'hi feien obres i amb el perill d'accidentailitat que això pot suposar.

De moment, les obres de millora que ha s'han iniciat són les que pertanyen a Caldes de Malavella, si bé ahir també ja es podia veure maquinària preparada a l'alçada del Rolls, en terme municipal de Sils. En concret, el que s'ha iniciat a Caldes és l'eixamplament de la carreterra N-II a l'alçada de l'encreuament de Caldes de Malavella, i és que ahir hi havia una màquina que aplanava el lateral de l'actual carretera preparant el terreny. Aquesta és una actuació ha de permetre per una banda, millorar tant la sortida com l'entrada de l'encreualent i una millor seguretat en la incoporació al carril cap a Caldes. Alhora, com explicava l'alcalde, Joan Colomer (PIC), també s'hi instal·laran unes bandes reductores i es pintaran les línies de la via, que gairebé ni es veuen. Un altra zona on ja s'ha actuat és a l'entrada de la urbanització Tourist Club, millorant-ne l'accés.

Maçanet, sense obres

A l'alçada de Sils, també es faran actuacions de millora de la seguretat i les reclamades del consistori, tal i com recordava el batlle Martí Nogué (IdS), s'han d'iniciar ara a final de mes i també consisteixen en una millor senyalització, reasfaltar les zones de la carretera on hi ha bonys o l'asfalt està danyat així com repintar la via. Pel que fa als accessos, l'Estat es va comprometre, segons Nogué, a arreglar el tram petatonal que hi ha l'alçada del Rolls i que té una longitud d'uns 150 metres, on es dipositarà grava perquè quan s'hi van fer obres es va enfonsar i es va deixar sense ús i no s'hi pot caminar.

Si bé les obres de reforç del ferm i de millores de seguretat, inicialment també comprenien el tram que va de Sils fins a Maçanet de la Selva, en aquest moment no hi han actuat ni tampoc hi ha data per fer-ho, assegurava ahir l'alcalde, Alfons Soms (PSC). El gener de 2009, el mateix alcalde maçanatenc va reclamar a l'Estat, en una trobada amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, que retirés uns murs de formigó que hi ha a l'entrada de l'urbanització Montbarbat que estan a arran de carretera i poden causar situacions perilloses, però encara, un any després, no s'ha fet res per millorar la seguretat.