Un grup de veïns de Caldes de Malavella ha decidit convocar una manifestació a la cruïlla de la N-II per demanar que l'Estat reiniciï les obres de la futura A-2, que fa set mesos que es troben aturades. Sota el lema de "PROU, Volem que s'acabin les obres de la nacional. Ja tenen els nostres impostos, ara volem els nostres drets" aquest grup de ciutadans ha extès la convocatòria de protesta a les localitats veïnes de Sils, Vidreres, Vilobí d'Onyar i Riudellots de la Selva perquè s'hi sumin i perquè s'uneixin a tallar la N-II aquest dissabte a les 10 del matí en senyal de protesta.

Si bé el grup d'ERC a Caldes de Malavella, que està a l'oposició, assegura que no capiteneja aquesta iniciativa sí que reconeix, com explica el regidor Xavier Tresserras (ERC) i organitzador, que han utilitzat "les diferents seccions locals d'ERC per difondre aquesta iniciativa, que és popular". Aquest a més, remarca que la iniciativa sorgeix "perquè estem farts de com està la N-II i veiem que, vist que no sabem ni quan es faran les obres, cal fer una mesura de força".

Tot i que aquesta és la priemra iniciativa popular, tampoc es descarta emprendre mesures en un futur ja que consideren que els pegats que s'estan realitzant aquests dies, que van iniciar-se dilluns, no són suficient per a "una carretera que és un perill constant, cal una solució ràpida". ?L'encreuament de Caldes és un dels punts més conflictius de la N-II i més ara en obres, i per això, després de demanar-ho fa més d'un any, Foment l'eixamplarà mentre no es reemprenguin les obres.

Aquesta iniciativa popular, explica Tresserras, s'està difonent a través del boca-orella, missatges de text a través del móbil, correus electrònics així com també, cartells que la publiciten. Durant aquesta setmana, recorda aquest, s'aniran portant i trametent cartells en els diferents pobles pels quals es preveu que la gent sigui solidària amb Caldes i s'hi uneixi.

Per part dels ajuntaments afectats per la paral·lització de les obres, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), explicava ahir que té constància de la mobilització i que no descarten unir-s'hi. Des de Caldes de Malavella, el regidor de Comunicació, Jordi Aparicio, assegura que a nivell oficial no hi assistiran si bé, el seu grup, la PIC hi dóna suport i participarà en aquesta mobilització al haver-hi motius i al ser una demanda de la població.

Mobilització a la xarxa

D'altra banda, la mobilització també ha fet el seu salt a les xarxes socials i als blocs selvatans. Ahir mateix es podia veure com hi ha un esdeveniment creat al facebook on es convida a gent de la Selva a participar de la manifestació i de moment, ja té més de 10 persones confirmades. D'altra banda, el bloc d'ICV de Sils i també alguns de la població, com el de Sils com més serem més riurem (silsdelaselva.wordpress.com) que animen a la mobilització ciutadana per tallar la N-II aquest dissabte a l'alçada de la cruïlla de Caldes, on hi ha una gasolinera.