Entre els veïns de Santa Coloma de Farners se sabia d'un suposat projecte de variant pel municipi però va ser ahir quan el Govern va anunciar un nou pas endavant. Una novetat que significa desencallar un projecte vital per reordenar el trànsit del nucli urbà. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava que se sotmetia a informació pública l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la variant de Santa Coloma de Farners que connectarà amb la carretera que va a Olot.

La nova via enllaçaria la C-63 abans d'arribar al nucli de Santa Coloma, procedent de Sils i Riudarenes, i la carretera C-152 de Santa Coloma a Olot, passat el nucli i que connecta amb l'Eix Transversal.

Connexió amb l'Eix

Aquesta variant, segons es concreta en l'estudi informatiu, connectarà amb la carretera GI-533 de Girona a Santa Coloma de Farners i amb l'Eix. I és que actualment en creuar el centre del municipi per poder accedir a les diferents carreteres que arriben o surten és complicat pel volum de vehicles que hi passen diàriament i, alhora, dels vehicles pesants que es veuen obligats a travessar-lo.

La possibilitat de fer una variant per l'oest sembla, en principi, un opció impossible ja que allà es troba la riera de Santa Coloma, just entre la zona forestal i la part urbana del poble. Entre els avantatges que té l'opció de variant est hi ha que no s'afecta cap espai d'interés natural, que no hi ha moviments de terres especialment significatius i que no afecta masses forestals, ni es preveuen trobar zones de potencial interès arqueològic. Entre els inconvenients hi ha l'afectació directa sobre camps de conreu de regadiu i seca, el seu impacte paisatgístic i que passa prop de la riera d'Esplet.