Un centenar d'usuaris de la N-II i veïns de Caldes de Malavella, Sils, Riudellots, Riudarenes, Vidreres i Vilobí d'Onyar van tallar ahir la cruïlla de Caldes en senyal de protesta per l'aturada de les obres de desdoblament de la carretera des de fa gairebé 8 mesos. La concentració va durar mitja hora i va provocar importants retencions en ambdós sentits de circulació que arribaven als dos quilòmetres.

Sota el lema "Prou: volem que s'acabin les obres de la N-II; ja tenen els nostros impostos ara volem els nostres drets", els manifestants asseguraven que és de rebut que les obres estiguin aturades tant de temps i afegeixen que l'encreuament de Caldes és perillós per als conductors perquè, en moltes ocasions, les cues de cotxes esperant per accedir al poble superen la zona d'incorporació situada al mig de la calçada i envaeixen els carrils de circulació.

El portaveu de la iniciativa i regidor d'ERC a l'Ajuntament de Caldes, Xavier Tresserras, va remarcar que se seguiran mantenint concentracions d'aquest estil de forma periòdica fins que les obres es reemprenguin. Cal recordar que a principis d'estiu una de les societats que formaven la Unió Temporal d'Empreses que havia d'executar l'obra va fer fallida. L'empresa en qüestió, Begar Construcciones y Contratas, era propietat de José Luis Ulibarri Comerzana, un del imputats en el cas Gürtel.

Tresserras va demanar a tots els participants que encoratgessin els ciutadans dels seus pobles perquè es vagin sumant a les protestes ja que les conseqüències de les obres paralitzades les pateixen tots els usuaris de la carretera i no tan sols els pobles per on discorre.

A l'acte hi va assistir el regidor de Sils Albert Miralles (EUiA) i Francesc Anoro (CiU), l'alcalde de Breda, Jordi Iglesies (CiU) i el diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà. Aquest darrer, tot i reconèixer que es tracta d'una iniciativa ciutadana va recordar que l'Estat va aprovar licitar el 2009 el tram de la N-II entre Tordera i Maçanet que encara avui s'ha d'adjudicar.