El PSC de Figueres s'ha enfrontat de nou al seu soci de govern, CiU, aquesta vegada per la decisió d'incloure en el pressupost la rebaixa d'un 5% del sou dels regidors. Els socialistes s'hi neguen si la mesura no planteja una revisió més àmplia que inclogui replantejar les dedicacions exclusives i els càrrecs de confiança. Tot i que ha preferit no entrar en detalls, el portaveu del PSC, Pere Casellas, no ha negat que demà podrien votar en contra dels pressupostos si la mesura no es tira enrere, fet que podria suposar un trencament del pacte. Des de CiU, el portaveu, Albert Ollé, defensa que res s'ha fet d'esquena als socialistes i l'ha ?sorprès la postura del soci de govern.

La situació es va desencadenar en la comissió informativa de serveis econòmics, celebrada dilluns, que justament presideix Pere Casellas. Ollé ja havia plantejat anteriorment una rebaixa del sou del 10%, considerant que aquesta partida forma part de la despesa i, per tant, si es pretén reduir la despesa creu coherent que afecti també els sous. L'oposició per part dels socialistes a la mesura va portar a aparcar-la.

En la comissió, es va resoldre una al·legació d'ERC que proposava una rebaixa del 20%. Segons el regidor d'Hisenda, "si ERC torna a la càrrega i em diu un 20% més del que hem dit, hem pensat: ni una cosa ni l'altra, deixem-ho en un 5%, i entenem que no lesiona l'economia domèstica de cap regidor". El mateix Ollé assegura que va parlar abans de la comissió amb Casellas, que ja va mostrar-li el seu malestar. Ara bé, el que no esperaven és que es fes públic que els socialistes no estan disposats a aprovar el pressupost si la mesura tira endavant.

Per Ollé, és una "insatisfacció" que es posi a la llum pública un enfrontament que haurien d'haver resolt internament discutint-ho. De fet, espera que abans el proper ple hagin pogut aclarir la situació. Per part de Casellas, malgrat no negar les informacions, ha preferit no fer declaracions. Únicament ha manifestat que "el govern té la voluntat que això vagi bé" sense aclarir si esperen negociar o si finalment acceptaran el que es proposa.

La consideració per part de CiU de l'al·legació presentada per ERC al pressupost ha capgirat de nou les relacions entre dos dels socis de govern, que en els darrers dos anys han viscut altres episodis de tensió. Fins ara s'han aconseguit resoldre sense una voluntat real de trencar el pacte i caldrà esperar a demà per veure si són capaços de canalitzar les diferències.