Aprofitant que el salsafí és un distintiu culinari propi de la comarca de la Selva i que la diferencia, l'Associació d'Hostaleria de la Selva ha decidit vertebrar els fogons de la zona creant la Primera Ruta del Salsafí a la Selva, on 24 restaurants oferiran plats amb aquest ingredient com a producte estrella en diferents esepcialitats tals com amanides, carns i peixos.

La intenció dels hostalers és mantenir durant tot l'any el salsafí a les cartes de tots aquells establiments que integraran la ruta i que estan situats a Sils, Caldes de Malavella, Sant Hilari Sacalm, Breda, Maçanet, Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Lloret de Mar, Anglès, Vidreres, Sant Feliu de Buixalleu i Bonmatí.

Aquesta ruta no deixa de ser un servei de promoció econòmica ideat per l'associació per donar a conèixer la comarca i els seus establiments.

L'entitat continuarà mantenint la cerimònia d'entrega del guardó Salsafí d'Or com a reconeixement a les persones, entitats o iniciatives que s'hagin significat, al llar de l'any, a promocionar la comarca a través de la gastronomia, el turisme, la cultura o l'esport.

Aquest acte l'ha estat realitzant de forma ininterrompuda des de la creació del trofeu l'any 1998.

Enguany, el guardó Salsafí d'Or 2009 ha estat entregat a Emmanuele Grymonpre, per la seva innovadora iniciativa de crear un hotel turístic fet amb cabanes damunt als arbres a Sant Hilari Sacalm.

En edicions anteriors l'entitat va creure oportú reconèixer la tasca de la Fundació Mona, el Futbol Club Barcelona, el Centre Lúdic Termal Magma i el Teatre de Guerrilla, entre d'altres.