La Generalitat i l'Estat invertiran aquest any 2,5 milions d'euros per millorar i arranjar els camins de ronda de Palafrugell. El Govern català ja ha compromès una partida propera al milió d'euros per restaurar 4,2 quilòmetres de camí, que s'estén entre la cala Pedrosa de Tamariu i el far de Sant Sebastià a Llafranc. Pel que fa a la partida estatal, l'Ajuntament i el Ministeri començaran a negociar en breu a quines actuacions es destinen els 1,5 milions d'euros que el Govern espanyol ha inclòs als pressupostos per destinar a Palafrugell. L'alcalde del municipi, Sergi Sabrià, ressalta que les obres permetran arreglar uns camins "on, des de fa gairebé 20 anys, no s'hi feia cap intervenció".

La inversió d'un milió d'euros del Govern català serà per a aquest any per arranjar dos camins de ronda a Palafrugell. En concret, els que s'estenen des de Tamariu a Cala Pedrosa, i des d'aquesta platja fins al Far de Sant Sebastià. La Generalitat encararà ara les cessions de terrenys i expropiacions necessàries per portar les obres en aquests dos trams. La intenció és començar els treballs al mes de setembre. L'alcalde confia en què els treballs de la inversió estatal també puguin començar per aquestes dates.

En el cas dels camins competència de l'Estat, però, no es millorarà tot un tram d'una tacada. I és que el Ministeri exigeix que, abans d'emprendre les obres, el camí estigui absolutament lliure de càrregues per evitar un litigi judicial, per la qual cosa es dividirà la partida en trams petits.

Aquest any, la Generalitat també també invertirà per millorar el camí de Sa Riera a Cap Sa Sal de Begur i el que s'estén des de la platja de Garbet fins a la de les Assutzenes a Colera.