A prinicpis de gener la fiscalia va presentar una querella contra l'exalcalde d'Aiguaviva, Ramon Martínez, que va governar per CiU i ara és regidor a l'oposició a Aiguaviva pel Canvi-Progrés Municipal, per un presumpte delicte de malversació de fons públics. Ara, segons va informar Catalunya Ràdio, el jutjat ha admès a tràmit la querella per continuar la investigació.

El fiscal es va basar, aleshores, en el resultat dels informes del Tribunal de Comptes de l'Estat i de la Sindicatura de Comptes, avançats ja per Diari de Girona, que haurien detectat diverses irregularitats per import de 47.000 euros en els comptes municipals durant el govern de Martínez.

Les irregularitats haurien estat comeses entre 1999 i 2002, i correspondiren a ordenaments de pagaments sense justificar. En aquest sentit, es van detectar les despeses municipals que cobrava l'exalcalde com a compensació pel treball que feia durant els caps de setmana per recaptar tributs municipals. I és que, durant el període en què va indicar fer aquest treball, l'Ajuntament tenia transferit el cobrament de tributs a una altra administració. L'auditoria es va encarregar d'això després de les eleccions de 2003, moment en què Martínez va deixar el càrrec després que un pacte entre el Partit Independent d'Aiguaviva (PIA) i ERC el portés a l'oposició. Llavors, l'informe va quedar aturat durant un temps, i es va reprendre quan CiU (ja sense Martínez i amb Secundí López-Pousa al capdavant) tornava a governar gràcies a la PIA, amb qui va fer una moció de censura a ERC.