Una de les notícies que no faltarà en els resums de l'any que tot just ha començat, serà, sense cap mena de dubte, la del terratrèmol d'Haití. Per més coses que passin els propers mesos, aquesta desgràcia segur que tindrà un paper destacat en tots els resums. De moment, hi ha 200.000 morts confirmats, centenars de ferits i desenes de milers de persones que s'han quedat sense res, si alguna vegada havien tingut alguna cosa. Les imatges han estat dures i tothom ha intentat col·laborar d'una manera o altra. Com sempre, s'han plantejat molts interrogants sobre si tots els diners arriben o no als que veritablement ho necessiten.

En tot cas, les ONG treballen sobre el terreny i, si no poden fer més, és perquè les infraestructures són menys que mínimes. La reconstrucció es preveu llarguíssima amb una durada mínima de cinc anys i una de molt més raonable, de deu. Arribats a aquest punt, voldria demanar que els partits polítics no aprofitin aquests casos, especialment greus, per fer política i intentar guanyar vots.

Per tant, si s'ha d'ajudar, que crec que es fa en un 99% dels casos, per no dir al cent per cent, s'hauria de pactar abans del ple una moció.

Quan s'arriba a la sessió plenària, el secretari hauria de llegir-la i, absolutament cap polèmica o diferència. Ja hi ha hagut i, hi haurà, altres moments per discutir posicionaments com "jo ajudo als de fora, o als de casa", per presentar "una moció perquè tu no ho has fet" o per explicar "que l'ajuda ja estava pactada des de feia temps".

La situació es tan greu que ningú hauria ni d'intentar treure rendiment polític d'aquesta desgràcia o d'altres de similars. Aquí tenim l'opció de llançar els diners en moltes coses innecessàries, a Haití, no tenen res ni per llançar.

Per tant, segons quines actituds i comentaris fan mal al cor. Amb les imatges de la tragèdia, qualsevol persona mínimament sensible, ja es va sentir malament i no cal incrementar el malestar per un grapat de vots.