Fa sis mesos que Lloret va tancar indefinidament el camí de ronda de la Dona Marinera per solucionar els problemes d'esllavissades, però encara resta igual. Les inclemències meteorològiques han provocat nous despreniments a la zona i a dia d'avui hi ha un roquissar amuntegat que barra el pas per la senda. El regidor de Medi Ambient, Ignasti Riera (CiU), indica que l'espai ha de ser transitable abans de Setmana Santa, coincidint amb el període que s'iniciarà l'activitat hotelera.

Tot i que encara es desconeix quin dia es començaran a dur a terme les feines de millora, Riera atribueix l'endarreriment de l'arranjament al fet que la Generalitat es va negar a sufragar la instal·lació d'una xarxa metàl·lica de protecció al penyalar més problemàtic del camí. Aquest fet provocarà que el consistori sigui qui sufragui aquesta actuació, que està valorada inicialment en 40.000 euros.

Aquest camí és un espai problemàtic pels continus despreniments que hi ha hagut, principalment a causa de l'aigua pluvial, que es filta per la terra, l'esponja i provoca que els còdols no tinguin cap element que els subjectin.

El passat 1 d'agost, una turista israeliana va resultar ferida de gravetat quan li va caure al damunt una roca de la mida d'un casc de motocicleta que va desprendre's de la penya situada prop del monument de la Dona Marinera. Les causes d'aquest accident es van relacionar amb les pluges que haurien descompactat la terra afluixant la subjecció natural de la pedra permetent-ne la caiguda.

En aquesta ocasió, els agents de protecció de l'entorn van acordonar la zona vetant-ne l'accés amb una porta de ferro i van retirar les pedres per tal de reobrir de nou el camí una setmana després. Passat un mes i mig des d'aquest incident, el camí es va tancar indefinidament després que es considerés una zona perillosa per a la ciutadania. Per aquesta raó, fins que no s'elimini el risc d'esllavissades no es tornarà a obrir.