Un projecte per crear un jardí representatiu de les plantes mediterrànies aromàtiques a Can Vilallonga, obra de la cassanenca Carme Bosch, ha guanyat el segon premi en un certament convocat per la Fundació Yves Rocher. La iniciativa exposada a "El jardí dels sentits" també preveu donar a conèixer els usos culinaris, medicinals i cosmètics de les plantes més singulars de les Gavarres, a més d'obrir-se a escolars i visitants en general.

El Consorci de les Gavarres ha donat suport a aquest projecte, que ha guanyat 5.000 euros en quedar segon a la sisena convocatòria del premi "Tierra de mujeres", que vol ser un reconeixement a dones anònimes que impulsen projectes relacionats amb la conservació dels recursos naturals i l'educació ambiental. L'ambaixador de França a Madrid va entregar els premis dimarts.

Un premi de 5.000 euros

Els 5.000 euros guanyats per Carme Bosch servirà per fer el disseny inicial del jardí de plantes mediterrànies a Can Vilallonga -situat a Cassà de la Selva- i redactar-ne el projecte executiu. Llavors, el Consorci de les Gavarres s'encarregarà de trobar-ne el finançament necessari per construir-lo i n'assumirà les despeses de manteniment.

Aquesta iniciativa servirà de suport a les activitats educatives que promou el Consorci de les Gavarres a la finca de Can Vilallonga i que està adreçat tant a alumnes de primària com a estudiants de secundària. Aquest curs 2009-2010, més de 4.000 escolars participaran en alguna d'aquestes activitats.

Bombardier, Siemens, Alstom, CAF i Talgo inicien avui la licitació pel "megacontracte" de subministrament a Renfe dels trens d'Alta Velocitat i Alta Capacitat que explotarà el TAV a França a partir de 2012, valorat en 270 milions d'euros.

Es tracta del primer tren d'alta capacitat que comprarà l'operadora i del major contracte de subministrament de material rodant des de 2003. Suposarà la fabricació de deu trens capaços de circular a una velocitat de més de 300 quilòmetres per hora i de transportar més de 500 passatgers.